Fenerbahçe'nin Avrupa'daki unutulmaz zaferleri

Bu sezon Konferans Ligi’ni kazanabilecek takımlar arasında gösterilen Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki unutulmaz zaferlerini hatırlıyoruz.

Fenerbahçe'nin Avrupa'daki unutulmaz zaferleri
03 Ekim 2023 - 00:00 - Güncelleme: 07 Kasım 2023 - 16:04
Ülkemizi UEFA Konferans Ligi’nde temsil eden Fenerbahçe’de Avrupa heyecanı yeniden yükseliyor. Bu sezon Konferans Ligi’ni kazanabilecek takımlar arasında gösterilen Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında yaşadığı unutulmaz zaferleri hatırlamak istedik.
 
İşte Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki unutulmaz zaferleri;

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final
Sevilla - Fenerbahçe: 3-2 (Penaltılar: 2-3)

Fenerbahçe, 2007/2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde gruplardan çıkarak son 16 turunda Sevilla ile eşleşmişti. Temsilcimiz ilk maçı Kadıköy’de 3-2 kazanmayı başarmıştı. İspanya’daki final ise nefesleri kesti. Sevilla maçın 90 dakikasını 3-2 kazanınca uzatmalara geçilmişti. Uzatmalarda da skor değişmedi ve penaltı atışlarına geçildi. Volkan Demirel kalesinde devleşerek 3 penaltı atışında gole izin vermedi ve Fenerbahçe Sevilla’yı eleyerek adını çeyrek finale yazdırmıştı.
 

Manchester United 0-1 Fenerbahçe (30 Ekim 1996)
Fenerbahçe, 1996/97 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United, Juventus ve Rapid Wien ile aynı gruba düştü. Grubun ilk maçında Fenerbahçe tarihi bir zafere imza attı. Fenerbahçe, Sir Alex Ferguson'un çalıştırdığı Manchester United'ı Old Trafford'da 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe karşısında Manchester United Avrupa kupalarında sahasında 41 yıl sonra yenilgi almış oldu. Fenerbahçe'ye zaferi getiren golü ise Elvir Boliç kaydetmişti.

Fenerbahçe 2-1 Chelsea (2 Nisan 2008)
2007/2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazan Fenerbahçe çeyrek finalde Chelsea ile eşleşmişti. Fenerbahçe, Lampard, Makelele, Didier Drogba gibi yıldızların forma giydiği Chelsea'yi Kadıköy'deki ilk maçta 2-1 mağlup ederek büyük bir zafer elde etmişti. Temsilcimiz Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri Kazım Richards ve Deivid kaydetmişti.

Avrupa Ligi yarı finali
Fenerbahçe 1-0 Benfica (25 Nisan 2013)

Temsilcimiz Fenerbahçe 2012/13 sezonunda Avrupa Ligi’nde önemli bir başarıya imza attı. Fenerbahçe Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica ile eşleşti. İlk maçta Fenerbahçe Kadıköy’de rakibini 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Fenerbahçe rövanşta istediği sonucu alamadı ve finalin kapısından dönmüş oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum