Fenerbahçe'nin "Ayağa kalkma" maçı

Ligin ilk üç maçında sadece 1puan toplayarak tarihinin en kötü başlangıcını yapan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu’nun 4

Fenerbahçe'nin "Ayağa kalkma" maçı
19 Eylül 2016 - 09:00

Ligin ilk üç maçında sadece 1puan toplayarak tarihinin en kötü başlangıcını yapan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu’nun 4. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek.

Süper Lig’e istediği gibi başlayamayan Dirk Advocaat yönetimindeki Fenerbahçe, ilk hafta Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup olurken, ikinci hafta Kadıköy’de Kayserispor ile 3-3 berabere kaldı, üçüncü hafta ise konuk ettiği Bursaspor’a 1-0 mağlup oldu. 1 puanı bulunan rakibimiz Kasımpaşa da geride kalan 3 haftayı 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle tamamladı.

Karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek

Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçta Hüseyin Göçek düdük çalacak. Mustafa Emre Eyisoy ile Kemal Yılmaz’ın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi de Mustafa Kemal Uğurlu.

Kasımpaşa ile 27. randevu

Fenerbahçe ile Kasımpaşa, lig tarihinde yarın 27. kez karşılaşacak. İki ekip arasında geride kalan 26 maçtan 21'ini Fenerbahçe, 3'ünü Kasımpaşa kazandı, 2 müsabaka da berabere neticelendi.  Oynanan son 7 karşılaşmayı kazanan Fenerbahçe'nin lig maçlarındaki 60 golüne, Kasımpaşa 21 golle yanıt verdi. Geçen sezonki maçları Fenerbahçe, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda 1-0, Kadıköy'de de 3-1'lik skorlarla kazanmıştı.

İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı skorlu galibiyeti Fenerbahçe, 6-2'lik sonuçla elde etti. 2010-2011 sezonunun ilk yarısında Kasımpaşa'nın sahasındaki yenileme çalışmaları nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçı Fenerbahçe 6-2 kazanırken, bu sonuç, iki ekip arasındaki 26 müsabaka içinde en farklı skor olarak tarihe geçti.  

Kasımpaşa, Fenerbahçe ile lig tarihinde yaptığı 26 maçın 13'ünde gol atma başarısını göstermedi. Lacivert-beyazlılar, Fenerbahçe filelerini 13 maçta havalandırabilirken, kendi kalesini ise sadece 3 maçta gole kapadı.

Haber: fenerbahce.org