Fenerbahçe'nin gol bilançosu

Süper Lig’de kabus gibi bir sezonu geride bırakan Fenerbahçe, sezonu 3. olarak tamamlamayı başardı.

Fenerbahçe'nin gol bilançosu
06 Haziran 2017 - 12:48

Süper Lig'de 2016/17 sezonunu 64 puanla 3. sırada noktalayan ve 60 gol atan Fenerbahçe'de, takımın en golcü ismi Senegalli futbolcu Moussa Sow oldu.

Fenerbahçe'de 3,5 sezon forma giydikten sonra 2015/16'da Birleşik Arap Emirlikleri ekibi El-Ahli'ye 16 milyon avroya gönderilen oyuncu, sezon başında kiralık olarak geldiği Fenerbahçe’de 12 gol kaydetti.

Dick Advocaat'ın genellikle hücum hattının solunda şans tanıdığı Senegalli futbolcu, sezon boyunca inişli çıkışlı bir performans sergiledi. Advocaat'ın zaman zaman yedek bıraktığı Sow, bu sezon attığı şık röveşata golleriyle gündeme geldi.

Ligdeki 34 karşılaşmanın 25'inde forma giyen Moussa Sow, sezonu en golcü 8. futbolcu olarak tamamladı.

VAN PERSIE ARATTI

Fenerbahçe’de bu sezon sıkça eleştirilen isim van Persie, Moussa Sow’un ardından en golcü ikinci isim oldu.

Fenerbahçe’ye 2015/16 başında Manchester United takımından dahil olan Van Persie, Fenerbahçe'deki ilk sezonunda Süper Lig'de 16 gol kaydetmiş ve takımının en golcü ismi olmuştu. Bu sezon ligde 24 karşılaşmada görev alan Van Persie, 9 kez gol sevinci yaşadı.

GOLLER HUCÜMCÜLARDAN

Fenerbahçe'nin ileri uçta forma giyen futbolcuları Sow, Van Persie, Emenike ve Fernandao, 2016/17 sezonunda toplam 29 gol attılar.

Sarı-lacivertli ekipte Sow ve Van Persie toplam 21 gol bulurken, 2014/15 sezonunun gol kralı Fernandao ile Fenerbahçe'deki üçüncü dönemini geçiren Emenike, dörder gol atma başarısı gösterdiler. Süper Lig’de Fernandao 13, Emenike ise 16 maçta sarı-lacivertli formayı terletti.

ORTA SAHA 22 GOL

Fenerbahçe'nin bu sezon kaydettiği 60 golün 22’sinde orta saha oyuncuların imzası bulunuyor. Sezon boyunca olumsuz eleştiriler alan ve hücum özellikleri nedeniyle tartışılan sarı-lacivertli orta saha oyuncuları, attıkları gollerle takımın önemli puanlar almasında başrol oynadı.

Aatıf Chahechouhe, Jeremain Lens, Josef de Souza, Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Alper Potuk'un bulunduğu orta saha oyuncuları, 22 gole ulaştı.

DEFANSTAN 5 GOL

Fenerbahçe'de defans oyuncuları ise 5 golle katkı sağladı. İsmail Köybaşı ve Martin Skrtel ikişer, Simon Kjaer ise 1 golle önemli katkıda bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum