Fenerbahçe'nin rakibi EA7 Milano

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague 9

Fenerbahçe'nin rakibi EA7 Milano
24 Kasım 2016 - 09:00

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines Euroleague 9. hafta maçında Emporio Armani Milan’a konuk oluyor.

24 Kasım bu akşam TSİ 22:45’te Mediolanum Forum’da oynanacak mücadele Lig Tv3 ve TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

Emporio Armani Milan-Fenerbahçe maçı aynı zamanda Turkish Airlines Euroleague’de “Haftanın Maçı” olma özelliği taşıyacak.

Fenerbahçe’de Son Durum

Obradovic’in öğrencileri, son Euroleague maçında Anadolu Efes’i 88-80 yenmeyi bildi. Bu sonuçla Euroleague’deki beşinci galibiyetini kazanan Fenerbahçe’de, Kostas Sloukas 21, Jan Vesely ise 20 sayı üretti.

Takımımız, son lig maçında ise Demir İnşaat Büyükçekmece’yi deplasmanda 60-80 mağlup etti. Bu karşılaşmayla birlikte ligde üst üste altıncı galibiyetini elde eden Fenerbahçe’de en skorer isimler 15 sayı üreten Kostas Sloukas ve 14’er sayı bulan Melih Mahmutoğlu ve Jan Vesely ikilisi oldu.

Fenerbahçe’de Zalgiris maçında bileğinden sakatlanan Bogdan Bogdanovic, takımdan ayrı olarak hazırlıklarını sürdürüyor.

Takımımızda Luigi Datome, Euroleague’de kullandığı son 16 serbest atışta isabet kaydetti. İtalyan yıldızımızın toplamda 89.66’lık serbest atış yüzdesi ise Euroleague tarihinin en iyi yedinci derecesi.

Ekpe Udoh, 7.5 ribaund ortalamasıyla birlikte, bu alanda Euroleague genelinde dördüncü sırada bulunuyor. Udoh, blok ortalamasında da 1.4 ile üçüncü sırada. Udoh’un bugüne kadarki 2.06’lık blok ortalaması ise Euroleague tarihinin en iyisi olarak dikkat çekiyor.

Pero Antic, iki ribaund daha alması durumunda Euroleague kariyerindeki 400 ribaund barajına ulaşacak.

Emporio Armani Milan Hakkında

Müzesinde 27 İtalya Ligi, 5 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası, 3 Euroleague, 3 Saporta Kupası, 2 Koraç Kupası ve 1 Kıtalararası Kupa şampiyonlukları bulunan Milano, günümüzde İtalya basketbolunu en üst seviyede temsil eden takım konumunda.

Euroleague’de son şampiyonluğunu 1988 yılında elde eden Milano, 1993 yılında da Koraç Kupası’nın sahibi oldu. Tarihinde Mike D’Antoni, Dino Meneghin, Riccardo Pittis, Aleksandar Djordjevic, Gregor Fucka ve Ferdinando Gentile’nin yeri olan Milano’nun yakın dönemde formasını giyen isimler arasında da özellikle Danilo Gallinari dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yılı İtalya Ligi ve İtalya Kupası’nda şampiyon olarak tamamlayan rakibimiz, Euroleague’de ise ilk turda üç galibiyette kaldı ve Top 16’ya yükselemedi. Yoluna Eurocup’ta devam eden Milano, bu kupada da Dolomiti Energia Trento takımına çeyrek finalde kaybetti.

Milano’nun bu yaz kadrosuna katılan isimler arasında, iki sezon Fenerbahçe forması giyen Ricky Hickman, Khimki’den alınan Zoran Dragic ve Sırbistan Milli Takımı forması da giyen Miroslav Raduljica dikkat çekiyor. Milano, kadrosunda Krunoslav Simon, Alessandro Gentile, Mantas Kalnietis, Jamel McLean, Milan Macvan, Andrea Cinciarini, Rakim Sanders, Awudu Abass, Davide Pascolo, Bruno Cerella ve Simone Fontecchio da yer alıyor. Emporio Armani Milan’ın başında ise Jasmin Repesa yer alıyor.

Emporio Armani Milan’da Son Durum

Emporio Armani Milan, bu sezon Euroleague’de oynadığı sekiz maçta dört galibiyet elde etti. Rakibimiz, sezona Maccabi Fox ve Darüşşafaka Doğuş (deplasman) galibiyetleriyle girmiş ancak daha sonra oynadığı üç maçı da kazanamamıştı. Bu seriyi Anadolu Efes ve Baskonia karşısında aldığı iki galibiyetle bozan Milano, son maçında ise Kızılyıldız’a deplasmanda 83-70 yenildi. Kızılyıldız’a karşı en skorer ismi 14 sayı üreten Alessandro Gentile olan Milano’nun, toplamda 17 top kaybı istatistiği ise dikkat çekiciydi.

Repesa’nın öğrencileri, İtalya Ligi’nde oynadığı sekiz maçın tamamını kazandı. Rakibimiz, son lig maçında ise Vanoli Cremona’yı deplasmanda 72-76 geçti. Bu maçta Macvan 14, Sanders 12, McLean ise 11 sayı üretti.

Milano temsilcisinde Krunoslav Simon, son 12 Euroleague maçında da en az bir 3 sayı isabeti buldu.

Ricky Hickman, bir 3 sayı isabeti daha bulması halinde, bu alanda 100 barajına erişecek