Fenerbahçe'nin sağı solu belli olmaz

Geçen sezonun aksine sağ bek ve sol bekte istediği verimi alamayan Fenerbahçe, gelecek sezonda alternatifli bir kadro oluşturmanın hedefinde.

Fenerbahçe'nin sağı solu belli olmaz
29 Mayıs 2017 - 11:03 - Güncelleme: 29 Mayıs 2017 - 13:17

Süper Lig’de üçüncülük savaşı veren Fenerbahçe, sezon başında koyduğu hedeflerin çok uzağında. Avrupa’dan elenen, şampiyonluk şansını haftalar öncesinden yitiren sarı-lacivertliler, kabus gibi geçen sezonun ardından ipleri eline alacak.

Geçen sezon takımın hücum organizasyonlarında etkin rol oynayan Gökhan Gönül ve Caner Erkin’in performansı bu sezonun çok üstünde kaldı. Sağ bekte yaşanan Wiel krizi ile birlikte Şener’in sakatlığı adeta Fenerbahçe’nin sağ taraftan kan kaybetmesine neden oldu.

Sezon içerisinde kriz anında Hasan Ali ve Ozan Tufan ile o bölgeyi kapatmayı hedefleyen Fenerbahçe, sezonun tamamlanmasıyla bölgeye transferi şart koştu.

Sağ bek için çeşitli isimleri gündemine alan Fenerbahçe, bu bölgeye yerli transfer yapmanın hedefinde.

SOL İÇİNDE GEÇERLİ

Sezon başında İsmail Köybaşı’nı kadrosuna katarak alternatif yaratmak isteyen Fenerbahçe, milli oyuncudan istediği performansı alamadı. Kupada gördüğü kartlarla gündeme gelen sol bek beklentilerin altında kaldı. Son Beşiktaş maçı İsmail’in biletinin kesilmesine neden oldu.

Sol bekte Hasan Ali’yi tercih eden Fenerbahçe, oyuncuyla sözleşme yenilemek istemiş ancak uzlaşma sağlanamamıştı. Senelik 1.4 milyon euro teklif edilen Hasan Ali, teklifi yetersiz buldu ve görüşmeler tıkandı. Fenerbahçe, 1.8 milyon euroya çıkardığı teklif için Hasan Ali’den cevap bekliyor.

TRANSFER ŞART KOŞULDU

Sağ bek için Erzurumspor’un başarılı oyuncusu Murat Paluli’yi takibe alan Fenerbahçe, sol bek için Gael Clichy’e teklifini iletti. Oyuncuya 2+1 sözleşme önerme hazırlığında olan sarı-lacivertliler, yıllık 2.3 milyon euronun yanı sıra 1.5 milyon euroda oyuncuya imza parası vermeyi planlıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum