Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ardından önemli notlar

Fenerbahçe'nin şampiyon tamamladığı sezonun ardından, önemli notlar ortaya çıktı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ardından önemli notlar
17 Haziran 2017 - 00:59 - Güncelleme: 17 Haziran 2017 - 03:13

Turkish Airlines EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe Beşiktaş Sompo Japan’ı final serisinde 4-0 mağlup ederek 2016-2017 sezonu Spor Toto Basketbol Süper Ligi şampiyonu olarak sezonu tamamladı.

Fenerbahçe bu başarıyı yakalarken normal sezonda 28 galibiyet aldı ve sadece 2 maç kaybederek ligi lider bitirdi.

PLAY-OFF’TA MAÇ KAYBETMEDİ

Play-off çeyrek final serisinde Tofaş’ı 2-0 ile geçen Fenerbahçe, yarı finalde Darüşşafaka Doğuş’u 3-0 finalde de Beşiktaş Sompo Japan'ı 4-0 yenerek, play-off’ta hiç maç kaybetmeyerek şampiyon oldu.

TOPLAMDA 8. ŞAMPİYONLUK

Basketbolda ilk şampiyonluğunu 1990-1991 sezonunda kazanan Fenerbahçe, 2006-2007 sezonunda Ülker ile sponsorluk anlaşması yaptıktan sonra büyük bir ivme kazandı ve Obradovic’in gelişinden sonra Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birisi oldu. Toplamda 8. şampiyonluğunu yakalayan Fenerbahçe, üst üste 2. kez son 4 senede 3. kez lig şampiyonu olmayı başardı. 15 şampiyonluğu bulunan Anadolu Efes bu anlamda zirvede yer alırken, Eczacıbaşı’nın da 8 şampiyonluğu bulunuyor.

30 MAÇTIR KAZANIYOR

Fenerbahçe, Beşiktaş Sompo Japan’ı final serisinin son maçında da mağlup ederek Spor Toto Basketbol Süper Lig’de yenilmezlik serisini 30 maça çıkarmayı başardı.

OBRADOVİC BEŞİKTAŞ’A YENİLMİYOR

Fenerbahçe, Beşiktaş ile oynadığı son 15 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Zeljko Obradovic’in göreve geldiği 2013 yılından itibaren 15 kez karşılaşan iki ekibin maçından da Fenerbahçe galip ayrılmış oldu.

OBRADOVIC TARİHE ADINI YAZDIRDI

Avrupa basketbolunun efsane başantrenörlerinden birisi olan Zeljko Obradovic, Spor Toto Basketbol Süper Ligi tarihine geçti. Deneyimli koç 3 kere ile en fazla şampiyonluk yaşayan yabancı antrenör unvanına sahip oldu. Ligde en fazla şampiyonluk yaşayan antrenör ise 7 kez ile Aydan Siyavuş.

YORUMLAR

  • 0 Yorum