Fenerbahçe'nin Tete transferinde sıcak gelişme!

Transfer çalışmalarına hız kesmeden devam eden Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'ten ayrılan Tete'yi kadrosuna katmak için yoğun çaba gösteriyor.

Fenerbahçe'nin Tete transferinde sıcak gelişme!
29 Temmuz 2023 - 15:04
Transfer çalışmalarına devam eden Fenerbahçe'de gündeme gelen son isim Brezilyalı yıldız Tete oldu.

Shakhtar Donetsk'ten ayrılan ve bonservisini eline alan Brezilyalı yıldız, menajeriyle birlikte sarı-lacivertlilerle masaya oturdu.

Tete'nin talebi 6 milyon €

25 milyon piyasa değerine sahip olan 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Fenerbahçe'den 6 milyon euro yıllık ücret talebinde bulundu.

Fenerbahçe ise Tete'ye yıllık 3.5 milyon euro maaş ve bonuslar içeren bir teklif sundu.

Arda Güler örneği

Premier Lig ekiplerinden beklediği teklifleri alamayan 23 yaşındaki futbolcuya iyi bir maaş öneren sarı-lacivertliler, yer alacağı projeyi de aktardı. Genç yıldıza, Fenerbahçe'de kendini göstererek Avrupa'ya giden Eljif Elmas, Vedat Muriqi, Kim Min-Jae ve Arda Güler örneklerinin anlatıldığı ve transfere ikna edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Avrupa'da kalmak istiyor

Suudi Arabistan kulüplerinin de ilgilendiği Tete, kariyerine Avrupa'da devam etmek istiyor. Celtic'in de Tete'ye ilgisi bulunuyor. Ancak İskoç ekibinin teklifinin Fenerbahçe'den daha az olduğu ifade edildi.

Menajeri ile birlikte tatile çıkan Tete, kararını kısa süre içerisinde Fenerbahçe'ye iletecek.

Tete kimdir?

Gremio altyapısından yetişen Tete, 2019'da 15 milyon euro bonservisle Shakhtar Donetsk'e transfer oldu. Ukrayna'da savaşın çıkmasının ardından önce Lyon'a kiralandı, ardından Leicester'a yine kiralık geçti. 23 yaşında Brezilyalı sağ kanat, kariyerinde çıktığı 152 resmi maçta 40 gol atıp 25 asist yaptı.

(Sporx)

YORUMLAR

  • 0 Yorum