Fenerbahçe'nin transfer hedefleri Ghezzal ve Dirar

Futboo.com yazarı Yağız Sabuncuoğlu Fenerbahçe'nin transfer hedefleri Rachid Ghezzal ve Nabil Dirar'ı analiz etti.

Fenerbahçe'nin transfer hedefleri Ghezzal ve Dirar
06 Haziran 2017 - 21:30 - Güncelleme: 06 Haziran 2017 - 22:56

Fenerbahçe'nin transfer planlamasında Fransa Ligi kilit rol oynuyor. Aykut Kocaman için her zaman söylediğim bir şey vardır. 'Çok iyi sportif direktör olur ama vasat bir teknik direktör' diye... Aykut Kocaman, transfer yapmayı bilen ve eksik noktaları rahatça analiz edip süzebilen bir teknik adam. Bu da kadrosunu ciddi bir şekilde yenilemeye ihtiyacı olan Fenerbahçe için önemli bir artı olarak duruyor. Fransa pazarı, Fenerbahçe ve Süper Lig özelinde doğru bir arena. Konuşulan isimler de genel anlamda doğru ve önemli isimler.

NABIL DIRAR DOĞRU TRANSFER AMA...

Fenerbahçe ile büyük ölçüde anlaştığı konuşulan isimlerin başında Monacolu Nabil Dirar geliyor. Dirar, Fransa Ligue 1'in sertliğine rahat uyum sağlayan ve yıllardır orada önemli işler yapan bir isim. Bu sezon Leonardo Jardim onu 4 maçta sağ bek oynattı ve o 4 maçın 3'ünü Monaco kazandı. Bu sebeple her ne kadar Monaco kariyeri boyunca sadece 7 kez sağ bekte oynayan bir oyuncu olsa da bek pozisyonunda da sırıtmayan bir Dirar portresi var. Onunla birlikte 4-4-2 veya 4-2-3-1 oynayacak takımların sağ kanadı için biçilmiş kaftan. Hem gücü hem fiziği hem de top tekniğiyle Fenerbahçe'ye hem bek hem de açık olarak fayda sağlayacaktır. Orta sahanın sağ kanadında oynuyor olması ve tam anlamıyla sağ forvet değil de komple bir sağ kanat oyuncusu olması onu sağ bekte düşünecek Fenerbahçe'yi de haklı çıkaran bir durum. Yaptığı asistler, çizgiden kestiği ortalar ve kilit paslarıyla Dirar, Süper Lig'de Fenerbahçe formasına alıştığı takdirde rahatça iş yapabilecek profilde doğru bir isim. Bununla birlikte Aykut Kocaman'ın sağ bekte onu düşünüyor olması da aslında çok da yanlış bir hamle olarak gözükmüyor. Gücü, bence bir kanat oyuncusunda olması gereken en önemli özellik olan dengesi, dribbling yeteneği ve top kapabilen bir oyuncu olması onu sağ bek pozisyonu için de önemli bir alternatif olarak öne çıkarıyor. 

RACHID GHEZZAL VE SOL AYAĞI SÜPER LİG'DE FARK YARATIR

Ghezzal, Fenerbahçe'nin hücum bölgesinde fark yaratacak bir isim. Avrupa'da Liverpool başta olmak üzere birçok talibi var. Türkiye'ye gelmesi açıkçası ilk etapta benim özelimde zor gözüküyor fakat olur da gelirse taraftarların seveceği tipte bir profile sahip. 3. bölgenin sağ ve sol kanadında her mevkide rahatça oynayabilecek bir isim. Ofansif orta saha özellikleri de olan bir oyuncu fakat yaklaşık 2 sezondur onu merkez orta saha veya ofansif orta saha pozisyonunda Lyon formasıyla izlemedik. Gonalons ve Fekir'in oradaki üst düzey performansları ve yetenekleri de bu durumu sağlayan etmenlerden biri olabilir. Tekrar Ghezzal'a dönecek olursak çalım atmayı seven, uzaktan şutlarıyla sürpriz goller bulabilen, duran topları da iyi kullanan teknik bir kanat oyuncusu. Belki de onun yüksek seviyeye çıkmasını şu ana dek engelleyen negatif özelliği ise 3. bölgedeki bitiricilik konusundaki eksikliği... O da Lyon altyapısının dünya futboluna sunduğu yeteneklerden birisi. Bu sezon Lyon formasıyla iyi süre almasına karşın bir önceki satırlarda bahsettiğimiz özelliklerinin aksine skora çok da katkı sağlayamayan bir isim oluşu belki de onu Lyon'dan ayıracak temel etmen olabilir. Bu sezon doğrudan 10 gole katkısı olan Ghezzal, 1898 dakika sahada kalmasına karşın bu rakamları üst seviyelere çıkaramadı. Sol ayağını çok etkili kullanan ve teknik kapasitesi üst düzeyde olan Cezayirli, mental açıdan biraz riskli bir isim. Onun dışında Fenerbahçe için o da doğru transfer hamlesi olarak gözüküyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum