Fenerbahçe'nin üstünden silindir geçmişti

Sarı-lacivertli takıma imza atmasına kesin gözüyle bakılan Aykut Kocaman, “Ülkemizde olaylar bir geceden bir geceye değişebiliyor. Muazzam olan takımlar muazzam çöküş yaşayabiliyor. Başarıya yakın, en yakın takımlardan birisi Fenerbahçe, bunu defalarca gösterdi” diye konuştu.

Fenerbahçe'nin üstünden silindir geçmişti
10 Haziran 2017 - 21:13

Fenerbahçe’nin başına ikinci kez gelmeye hazırlanan Aykut Kocaman, Radyospor’da gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

“Her şeyden evvel bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum” diyen Aykut Kocaman, “Bu vefadan daha başka bir şey. Sadece başarı mıydı? Bu da tartışılacak bir şey. Uyuşmamız vardı ve bunun karşılığı oldu. Tekrar tekrar minnet duygularımı gönderiyorum. 3 yıldır ailemden ayrıydım, hasretimizi gideriyoruz, yapılacak işlerimizi yapıyoruz. Tatil günlerimiz güzel geçiyor” dedi. 

“İKİ OLAY DA ÇOK KÖTÜYDÜ

Tecrübeli teknik adam, “Türkiye'de olan olayları dünyadan ayırmamak lazım. İnsanın olduğu yerde bu tarz olaylar olabiliyor. Ancak bizde fazla olmaya başladı. Bunu ayırmak lazım. Kabul etsek de etmesek de bizde fazla olabiliyor. Bizim temel yapımız bu. Sorunları tartışarak çözmek yerine biraz atışmayla çözüyoruz. Mutlak kazanma arzusunun buna ihtiras demek lazım. Bu işin etrafında dönen profesyonellerin biraz gerginleştirdiğini söyleyebilirim. İki olay da çok kötüydü, olmaması lazımdı” ifadesini kullandı.  

“ÖLÇÜ KAÇARSA ZEHİR OLABİLİR”

“Prim ortamı bozmuyor” diyen Aykut Kocaman, “Ölçüsüzlük bozuyor. Prim performansa göre oluşturulacak en büyük motivasyonlardan birisidir. Prim performansın artırır. Ancak burada esas olan ölçü, bence bu işin ölçüsü kaçtı. Ölçüsü biraz kaçtığı zaman zehir olabiliyor. Ya siyah ya beyaz burada ölçüyü bulmak lazım” ifadelerini kullandı. "

“DERDİMİZ, HEP YENİLERİ GELSİN”

3 Temmuz’da yaşanan olaylara da değinen Kocaman, “Gerçekten uzun olaylar genele girebilme şansım yok. O dönem sadece ben değil kulüp de abluka altındaydı. Nedenlerini bilme şansına sahip değilim ama merak ediyorum. Şu anda dışarıdan bakan bir gözle söylemem lazım. Fenerbahçe'nin en büyük gücü taraftardır. Genel olarak futbol ortamımız değersizleşmeye gidiyor ve transferlerle her şeyin üstü kapanıyor. Takımların tamamı bu yönteme gidiyor. Bütün derdimiz hep yenileri gelsin, yenileri gelsin. Mevcudu korumak için bir şey sarf etmiyoruz” diye konuştu. 

“ÜÇ OYUNCU AYRILMIŞTI”

Fenerbahçe’nin başındayken yaşanan o süreçte oldukça kötü günler geçirildiğini belirten Kocaman, “O dönem kulübün üstünden silindir geçmişti, çok önemli 3 oyuncumuz takımdan ayrılmıştı. Ülkemizin kaderi diyelim, çok çabuk olaylar manipüle edilebiliyor” şeklinde konuştu

“BAŞARIYA EN YAKIN TAKIM FENERBAHÇE”

Kocaman, “Ülkemizde olaylar bir geceden bir geceye değişebiliyor. Muazzam olan takımlar muazzam çöküş yaşayabiliyor. Başarıya yakın, en yakın takımlardan birisi Fenerbahçe, bunu defalarca gösterdi. Bunu ben olsam da olmasam da gösterecektir. Karamsar olacak bir durum yok. Önümüzdeki günlerde her şey belli olacak” yorumunda bulundu. 

“ARTIK HER ŞEY İÇ İÇE”

Kendisinin futbol oynadığı dönemlerden bahseden Kocaman, “O dönemler biraz daha kapalı olduğu dönemlerdi.(Metin-Ali-Feyyaz dönemleri) Küreselleşmeyle birlikte her şey iç içe oldu. İki tane, üç tane ile başlayan yabancı oyuncular şu anda takımlarda onlar seviyesinde. Takımlardaki temel oyuncuların yerini yabancı oyuncular aldı. Yerli oyuncular daha az şans buluyorlar ve süreleri azalıyor. Oyuncu havuzu tüm dünyanın önünde duruyor. Oyuncu grupları yabancılardan oluşmaya başlıyor” diyerek sözlerini tamamladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum