Fenerbahçe'nin yeni transferi Reyes İstanbul'da!

Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığı Diego Reyes, İstanbul'a geldi.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Reyes İstanbul'da!
25 Ağustos 2018 - 01:23

Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Reyes, İstanbul'a geldi. Son olarak Porto'da forma giyen ve bonservisi elinde olan Diego Reyes ile her konuda anlaşmaya varan Fenerbahçe, Meksikalı stopere sağlık kontrollerinin ardından resmi imzayı attıracak.

Diego Reyes, İstanbul'a yola çıkmadan önce Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Yeni evime gidiyorum. Bu yeni macera için mutlu ve heyecanlıyım" ifadelerini kullandı. 

Meksika'dan ayrılırken konuşan 25 yaşındaki oyuncu, "Rekabetçi bir ligde olacağımı biliyorum. Bence Türkler futbol konusunda tutkulu, ben de bunu seviyorum. Çok mutluyum. Gelmeden önce stadyumların videolarını gördüm" dedi.

Henüz resmi sözleşmenin imzalanmadığını da itiraf eden Diego Reyes, "Mutluyum, heyecanlıyım. Formayı kapabilmek için uğraşacağım. Her şeyin güzel olduğu bir lige ve inanılmaz takımların olduğu bir lige gidiyorum" şeklinde konuştu.
 

FENERBAHÇE'NİN YENİ TRANSFERİ DIEGO REYES

Fenerbahçe'nin yeni stoperi olması beklenen Diego Antonio Reyes Rosales, 19 Eylül 1992'te Meksika'nın başkenti Mexico City'de dünyaya geldi. Club America'nın altyapısından yetişti ve 25 Nisan 2010'da, henüz 18 yaşını doldurmadan profesyonel oldu ve Santos Laguna maçında Estadio Azteca çimlerine ayak bastı.

1.89 boyundaki stoper, Meksika'nın en yeteneklileri arasında gösterildi ve 3 yılda 83 maça çıktı. Rotasını Meksika'ya çeviren Porto'nun gözüne çarpan oyunculardan biri oldu. Tıpkı Miguel Layun, Hector Herrera gibi o da Porto'nun yolunu tuttu. Porto, Club America'ya bu transfer için 7 milyon Euro bonservis ödedi.

Reyes, ilk sezonunda Porto'nun yanısıra Porto B'nin de formasını giydi. Porto B ile 18 maça, Porto ile 14 maça çıktı. 2014/15'te ise daha az forma şansı bulabildi. Herhangi bir sakatlığı olmamasına rağmen Porto B ile 7, Porto ile toplam 9 maça çıkabildi. 2015/16'da Sociedad'a satın alma opsiyonsuz olarak kiralandı. Sociedad'ın as stoperi olan Diego Reyes, o sezon La Liga'da 27, Kral Kupası'nda 1 maçta forma giydi. 3 sarı kart ve 1 kırmızı kart ile oynadı. Reyes, Sociedad'da 21 maçta stoper, 7 maçta ön libero olarak oynadı.

2016/17'de bu kez Espanyol, satın alma opsiyonlu olarak kiraladı. Reyes, bu kez 34 lig, 1 kral kupası maçına çıktı. 32 maçta stoper, 3 maçta sağ bek olarak oynadı. Sadece 2 sarı kart gördü. Satın alma opsiyonu ile ilgili herhangi bir resmi veri paylaşılmazken, 2017/18'i Porto'da geçirdi. Porto'da 12 lig, 6 Şampiyonlar Ligi, 4 kupa maçında forma giydi. 22 maçta 3 gol atıp 1 asist yaptı, 2 kez sarı kart gördü.

55 kez Meksika Milli Takımı formasını terleten Diego Reyes, Porto ile biten kontratını uzatmadı ve serbest kaldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum