Fenerbahçe sağ gösterip sol vuracak

Sezonun ikinci yarısında üç kulvarda birden başarı hedefleyen Fenerbahçe ilk transferini Zorya Luhansk'tan sağ kanat oyuncusu Olexander Karavayev'i kiralayara

Fenerbahçe sağ gösterip sol vuracak
01 Ocak 2017 - 09:00

Sezonun ikinci yarısında üç kulvarda birden başarı hedefleyen Fenerbahçe ilk transferini Zorya Luhansk'tan sağ kanat oyuncusu Olexander Karavayev'i kiralayarak gerçekleştirmişti. Sarı-lacivertliler Ben Arfa için girişimleri sürdürürken Advocaat'ın öncelikli hedefi Memphis Depay...

Sarı-lacivertli takım geçtiğimiz hafta resmen talip olduğu Hatem Ben Arfa için PSG'den de olumlu geri dönüş bekliyor.

Forvet arkasında oynayabilecek ofansif oyuncu problemini mutlaka çözmek isteyen Fenerbahçe Fransız yıldız için Advocaat'la birlikte Robin van Persie'yi de devreye soktu ve Ben Arfa'yı ikna turlarına başladı.

PSG TARAFI ÇÖZÜLDÜ SIRA BEN ARFA DA 

Alman yıldız Julian Draxler'i kadrosuna katan ve İtalyan Bernardeschi'yi Fiorentina'dan almak için yoğun çaba harcayan PSG Ben Arfa'yı tamamen gözden çıkarmış durumda. PSG cephesinde bu transferin gerçekleşmesi adına hiçbir pürüz bulunmuyor. Ancak 29 yaşındaki Ben Arfa halen takımda kalmak istediğini belirtiyor ve Fenerbahçe'ye gelmeye sıcak bakmıyor.

Bu nedenle dünya futbolunun tanınmış iki ismi Dick Advocaat ve Robin van Persie devreye girerek Ben Arfa'nın Fenerbahçe'ye gelmesi için temaslarını sürdürüyorlar.

Fenerbahçe'nin son iki aydaki en formda ismi olan Moussa Sow'un 14 Ocak'ta başlayacak Afrika Uluslar Kupası'na gidecek olması nedeniyle Fenerbahçe Ben Arfa'nın transferini mutlaka gerçekleştirmek isityor.

Fenerbahçe Yönetimi Ben Arfa transferinin gerçekleşmemesi halinde Jose Sosa'ya yönelecek. Kasım ayı içersinde Milan'a 1 milyon euro kiralık ve 4 milyon euro satın alma opsiyonuyla teklif götüren sarı-lacivertli kulüp Arjantinli oyun kurucuyu Ben Arfa'ya alternatif isim olarak görüyor.

Yılın son günlerinde Trabzonsporlu Mehmet Ekici'nin babası Hacı Ekici ile görüşen Fenerbahçe Yönetimi bordo-mavili kulübün Fernandao'yu istemesi üzerine frene basmış durumda. Sarı-lacivertliler Mehmet Ekici'ye karşı Trabzonspor'a Aatıf'ı önerdiler ve beklemeye geçtiler. 

DEPAY EN ÖNEMLİ HEDEF

Sarı-lacivertli takımın gündeminde ilk sıralarda bulunan Memphis Depay için ise girişimler büyük bir gizlilikle sürdürüyor. Hollandalı Ronald Koeman'ın çalıştırdığı Everton ve Rusya Ligi lideri Spartak Moskova'nın da talip olduğu Hollandalı futbolcu Advocaat'la görüştü ve beklemeye geçti.

Dick Advocaat'ın Yönetim'e Depay için "Ben Arfa'dan da önemli. Lens'ten aldığımız katkıyı sol kanattan da alırız" ifadesini kullandığı belirtiliyor.

PSV Eindhoven'de oynadığıı dönemde yakın arkadaşı olan Lens'in Fenerbahçe'de bulunması ve gösterdiği formla tekrar Hollanda Milli Takımı'na yükselmesi Depay'ın transferi için en önemli koz olarak görünüyor. 

2012-13 sezonunda Dick Advocaat'ın çalıştırdığı PSV Eindhoven'da Memphis Depay ve Jeremain Lens birlikte oynamışlardı.  

EMENİKE SPARTAK VE LOKOMOTİV'LE GÖRÜŞÜYOR

Fenerbahçe'nin gözden çıkardığı iki oyuncu Emenike ve van der Wiel'in durumları ise henüz netlik kazanmadı. Emenike hem Spartak Moskova hem de Lokomotiv Moskova ile görüşmelerini sürdürüyor. 

Spartak Moskova Teknik Direktörü Valery Karpin bir açıklama yaparak, "Emenike Rus Ligi'nde kendini ispatlamış bir oyuncu. Bizim için önemli bir alternatif" yorumunda bulundu.

V.D.WİEL MONACO YOLCUSU

Fenerbahçe'de kadro dışı kalan bir diğer isim Gregory van der Wiel ise Monaco ile görüşüyor. Hollandalı yıldız Fenerbahçe'yle olan sözleşmesini tamamen bitire