Fenerbahçe taraftarı ile sıkıntı yaşamıyoruz

Beşiktaş’ın Fenerbahçe forması da giyen iki yıldızı kendilerine ilk günden itibaren destek olan siyah-beyazlı taraftarlara teşekkür ederken, Fenerbahçe taraftarı ile de sorun yaşamadıklarını ve Türkiye’deki profesyonel anlayışın değişmesini istedi.

Fenerbahçe taraftarı ile sıkıntı yaşamıyoruz
01 Haziran 2017 - 16:14

Her ikisi de Fenerbahçe forması giyen ve ardından Beşiktaş’ta yeniden buluşan Gökhan Gönül ve Caner Erkin, beIN Sports’un canlı yayınına konuk oldu.

İki futbolcu şampiyonluğu ve Beşiktaş’ta geçirdikleri ilk sezonu anlatırken çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Beşiktaş’ta biri sağ, biri sol bekte görev yapan yıldız futbolcuların sıcak röportajından ilginç bölümler:

Gökhan Gönül: “İnsanlar 2-3 sene yaşadıkları evi değiştirdiklerinde bile sorun yaşıyorlar ki ben Fenerbahçe’de 9 sene kaldım, tabii Beşiktaş’a ilk geldiğimde sorun yaşadım. Ama takım içinde işimi kolaylaştıran çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Hoca da keza öyleydi. Ama benim için en büyük destek taraftar oldu. Beşiktaş formasıyla sahaya ayağımı bastığım ilk andan son oynadığımız Gaziantepspor maçına kadar hep destek oldular. Onlara çok teşekkür ediyorum.

Taraftarın her zaman yanınızda olduğunu bildiğinizde onlara çok şey vermeye çalışırsınız. Ben de bunun için çalıştım. Fenerbahçe taraftarı da çok destek olmuştu, şimdi de Beşiktaş taraftarı destek oldu. Ben de onlara elimden geleni vermeye çalıştım.”

Caner Erkin: “Fenerbahçe’de oynarken son 1.5 ayda hocayla (Vitor Pereira) aramda problem olmuştu. Sonra Inter’e gittim: Orada da bir anlaşmazlık oldu. Ben de o dönemde Beşiktaş’a gelmek istedim. Olaylı şekilde ayrılmak bizimle ilgili bir şey değil aslında. Bunun değişmesi gerekiyor. Biz profesyonel futbolcularız, bu işten ekmek yiyoruz. Tabii ki profesyonel hayatımıza devam edip başka kulüplere gidebiliriz. Avrupa’da bu çok kolay yapılıyor.”

Gökhan Gönül: “Caner’le ben Fenerbahçe’den ayrıldık, futbolu mu bırakmamız gerekiyor yani… Türkiye’deki bu anlayışın değişmesi gerekiyor.”

Caner Erkin: “Ama şimdi Fenerbahçe taraftarı ile konuşurken sıkıntı yaşamıyoruz.”

Gaziantepspor maçı sonrası soyunma odasında 77 ve 88 numaralı formaları ile yan yana fotoğraf çektirerek bunu sosyal medyada takipçileri ile paylaşan iki futbolcudan Gökhan Gönül bu konuda şu yorumu yaptı: “Bu ülkede çok büyük bir camiadan başka büyük bir camiaya geldik. Başka bir planımız yoktu. Soyunma odasına yan yana geldiğimizde durup dururken yan yana bir resim çekelim instagrama koyalım dedik. Kimseyi kızdırmak için çektirmedik.

Ben zaten sevmiyorum böyle şeyleri, bir başarıdan sonra karşı takımla ilgili bir şeyler söylemeyi sevmiyorum. Yani bir anlık gelişen bir şeydi. Bizimle özdeşleşmiş numaraları olan formalarla fotoğrafı çektirdik.”

Caner Erkin: “Beşiktaş’ta bizi inanılmaz sahiplendiler. Onlara çok teşekkür ederiz. Biz de onlara nasıl karşılık verebiliriz, futbolumuzla. Biz de onu yaptık. Sonunda da şampiyon olduk. Bizin için de çok güzel bir anı oldu.”

Gökhan Gönül: “Bazen takım kötü gidiyordur, bir şeyler yapmak istersiniz. O anda taarftarı da arkamda hissettiğimde ben güç alıyorum.”

Caner Erkin: “Ligin ilk yarısında Antalyaspor maçında yaşadığım sakatlığımı öğrendiğimde inanılmaz ağladım. Hayatımda ilk defa bu kadar ağladığımı hatırlıyorum. Çok üzüldüm. Beşiktaş’a geldim, kendimi bir daha gösterme amacım vardı. Bunun için çok üzüldüm. Az süre oynamıştm. Acaba bu az sürede verebildim mi her şeyimi diye düşündüm.

Başkanımız olsun, yönetimimiz olsun çok kabullenerek aldılar beni. İnanılmaz bir üzüntü içindeydim. Ama arkadaşlarım olsun, hocam olsun, başkanımız olsun beni teselli ettiler ve destek oldular. Eşim ve ailem de o dönem çok yardımcı oldu. Şimdi sakatlığım geçti denilebilir. Yüzde 10’luk bir kısım kaldı, ufak tefek ağrılarım oyuyor. Ama gelecek sezona yüzde 100 hazır olurum.

(Beşiktaş’ta kalma konusunda) Resmi olarak açıklanmış bir şey yok ama önümüzdeki sene ve seneler buradayım, burada olmak istiyorum. Hayırlısı olsun.

Gökhan Gönül: “Beşiktaş’a ilk geldiğimde sakatlığım vardı. Bu nedenle yüzde 65-70’imle oynamışımdır. Bazen öyle bir şey var ki herkes beni ofansif bir sağ bek olarak görüyor. Ama bu ofansifliği önünüzde oynayan oyuncu size verir. Quaresma çizgide kalan bir oyuncu, ben de onun defansif yönünü kapatmaya çalıştım. Ligde attığım golde de Quaresma soldaydı ben sağda oynuyordum, bir 15 dakikalık süre vardı, onu değerlendirdim.

Quaresma gibi bir oyuncunuz varsa onun o ofansif özelliklerini kullanmasını sağlamak benim görevim. O tabii ki kendi özelliklerini kullanmayı isteyecektir. Ben de bunu gördüğümde onun defansif olarak zaaflarını kapatmaya çalışıp ileride de ona destek olabildiğim kadar olmaya çalıştım.”

Caner Erkin: “Hücuma çıkmayı seven oyuncularız. Hocamız hücum yönünden kıstı ama... Tabii ki asist yapmayı, gol atmayı seviyoruz ama takım için bundan feragat etmemiz gerekiyor. Sonuçta hepimiz takıma bir şeyler katmak için çalışıyoruz. Quaresma da öyle. Gökhan’dan ziyade ben duramıyorum fazla geride. Özeleştiri yapmak gerekirse, çok agresifim.

Gökhan Gönül: “Caner’in önünde iki tane Quaresma olsa Caner yine ileri çıkar, duramaz! Bu sezon en çok üzüldüğüm maç, Kasımpaşa maçı oldu. Kendi kaleme gol attım ve mağlup olduk. Aslında kaybettiğimiz her maça üzülüyoruz. Fenerbahçe derbisinde de çok üzülmüştüm. O beraberlik olmasa belki biz bir önceki maçta şampiyonluğu garantileyebilirdik.

Caner Erkin: Dışarıdan maç izlemek benim hiç yapamadığım bir şey. Sahadan daha da fazla agresif oluyorum. Sinirleniyorum. Sahaya atlamak istiyorum. Bazen tabii ki pişman oluyorum. Gökhan’a mesela bazen kızıyorum, sonra çok mu ileri gittim diye düşünüyorum. Ama tabii Gökhan beni çok iyi tanıdığı için konuşuyoruz sonradan…

Gökhan Gönül: “Oynadığımız maçlardan sonra, yaptığım olumlu şeylere değil daha çok olumsuzluklara odaklanıp ileride yapmamak adına onları takip ediyorum. Maç sonrası eve gittiğimde uyuyamam. Kazandığımız maçtan sonra bile uyumam gece 3’leri 4’leri buluyor. Kaybettiğimiz maçlarda bazen sabahı ediyorum, antrenmana uyumadan geldiğim de oluyor.

Gelecek sezon Avrupa’da üstüne ne kadar koyabiliyorsak o olmalı. Bu sene yarı finalin kapısından döndük. Şampiyonlar Ligi’nden son maçta elendik. En azından gruptan çıkıp gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek. Allah korusun elenirsek de yarı final ve finale kadar gidebilmek. Avrupa’da çok büyük devler var. Bir oyuncuya 50-60 milyon Euro veren kulüpler var. Bunlar bile yarı final, final göremeyebiliyor. Bizim için gelecek sezon neden yarı final, final olmasın? Önemli olan takım olup beraber olup mücadele etmek.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum