Fenerbahçe transfer için kolları sıvıyor

Kjaer, Emenike, Volkan Şen gibi oyunculardan yaklaşık 20 milyon euro kazanan sarı-lacivertli ekip şimdi forvet hattını güçlendirmek istiyor.

Fenerbahçe transfer için kolları sıvıyor
01 Ağustos 2017 - 11:05 - Güncelleme: 01 Ağustos 2017 - 11:15

UEFA'yla yaptığı 4 yıllık FFP anlaşması nedeniyle belli bir bonservis geliri elde etmeden oyuncu transferi yapamayan Fenerbahçe şu ana kadar 20 milyon euro'ya yakın bir tutarı kasasına koymuş durumda.

Lyon'dan Valbuena'ya 1.5 milyon euro, Monaco'dan Dirar'a da 4.5 milyon euro bonservis ücreti ödeyen sarı-lacivertli takım Mehmet ekici, Kameni ve Isla'yı ise bonservissiz almıştı.

Simon Kjaer'i Sevilla'ya, Emenike'yi Olympiakos'a satarak bütçesini rahatlatan Fenerbahçe buradan gelecek parayı forvet ve oyun kurucu transferlerine harcayacak.

Sarı-lacivertli kulübün öncelikle Ben Arfa ve bir forvet transferini bitirmesi, Lucas lima konusunda da en geç Ocak ayına kadar bir adım atması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin bir başka önemli hedefi de Antalyaspor'un dünyaca ünlü golcüsü Samuel Eto'o. Sarı-lacivertli takım bu transferi Salih artı para şeklinde bitirmek için Antalyaspor'a yeni bir teklif götürmeye hazırlanıyor.

Takımdan ayrılması sözkonusu olan bir başka oyuncu Van Persie'nin de Feyenoord'a gitmesi durumunda bir forvet transferi daha yapmak isteyen Fenerbahçe'de takımdan ayrılan oyuncuların kazandırdığı bonservis ücretleri şöyle:

SIMON KJAER: 13 milyon euro (Sevilla)
EMMANUEL EMENIKE: 4.2 milyon euro (Olympiakos)
MELİH OKUTAN VE ERTUĞRUL TAŞKIRAN : Toplam 1 milyon euro (Boluspor)
VOLKAN ŞEN: 1 milyon euro (Bu ücreti kendisi ödeyerek bonservisini aldı)
HAKAN ÇİNEMRE: 700 bin euro (Göztepe)
SAVAŞ POLAT VE KAAN ÖZDEMİR: 650 bin TL (Konyaspor)


YORUMLAR

  • 0 Yorum