Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda yeni dönem

Fenerbahçe Kulübü, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde çimlerin yenilendiğini ve hibrit çime geçiş çalışmalarının başladığını açıkladı.

Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda yeni dönem
30 Mayıs 2017 - 11:00 - Güncelleme: 30 Mayıs 2017 - 11:05

Fenerbahçe Kulübü bir açıklama yayınlayarak, stadın çimlerinin yenilendiğini bildirdi. Kulüpten yapılan açıklamada, “Stadımızı Türk Sporuna kazandırarak tesisleşmede çıtayı yükselten ve diğer kulüplere örnek olan Kulübümüz, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde çimleri yeniliyor” ifadesi kullanıldı.

CAN BARTU TESİSLERİ’NE DE YAPILACAK

Stadın zemininin düzeltilmesi ve hibrit çim sistemine geçiş için çalışmalara başlandığı vurgulanan açıklamada, ilk iş olarak stattaki mevcut çimin sökülme işleminin gerçekleştirildiği, bu işlemin tamamlanmasının ardından da hibrit çim ekimi işlemlerine başlanacağı belirtildi.

Fenerbahçe Kulübü, hibrit çim sisteminin Can Bartu Tesisleri’nde de yapılmaya başlandığını, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’ndeki çalışmaların gelecek sezona kadar tamamlanacağı ifade edildi.

HİBRİT ÇİM NEDİR?

Dünya üzerinde birçok modern stadın zemininde kullanılan hibrit çim, doğal çim ile sentetik liflerin birleşiminden oluşturulan bir yüzey şekli. Spor sahası zeminine yaklaşık 20 santimetre kadar enjekte edilen ve yüzeyin yüzde 5’ine kadar kısmını kaplayan suni çimin doğal çimle birlikte büyürken köklerinin birbirine geçmesiyle ortaya çıkar.

Avrupa’nın birçok stadında olduğu kadar, Rugby, ve beyzbol zeminlerinde de kullanılan hibrit çim sistemi, çimin toparlanma süresini de kısaltıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum