Fenerbahçe'ye Bogdanovic'ten kötü haber

Fenerbahçe’nin yıldızı Bogdan Bogdanovic’in NBA haklarını elinde bulunduran Sacramento Kings’in Genel Menajeri Vlade Divac, Sırp oyuncu hakkında açıklamalarda bulundu

Fenerbahçe'ye Bogdanovic'ten kötü haber
26 Şubat 2017 - 09:45

Fenerbahçe’nin yıldızı Bogdan Bogdanovic’in NBA haklarını elinde bulunduran Sacramento Kings’in Genel Menajeri Vlade Divac, Sırp oyuncu hakkında açıklamalarda bulundu.

Sacramento’da bir kültür oluşturmak istediğini belirten Divac, Matt Barnes’ı da kadroda yer açmak için serbest bıraktıklarını açıkladı. Divac, “Burada bir kültür oluşturmak istiyoruz. Elimizde hala çok iyi oyuncular var. Seneye Bogdan Bogdanovic’in de gelmesiyle iki numara pozisyonumuz güçlenecek” diyerek genç oyuncunun seneye NBA’de olacağını ifade etti. OBRA’NIN PRENSİ Takımın skorer isimlerinden olan 24 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe'ye 2014'te Partizan'dan gelmişti. Yıldız oyuncu Euroleague'de bu sezon maç başına 11.9 sayı, 4.3 asist, 2.9 ribaund ortalamalarıyla oynuyor. Obradovic'in isteğiyle transfer edilen Sırp yıldızın geçen yaz da NBA'e gitmesi söz konusu olmuş ancak Obradovic'in, 'Takımda kalmasını istiyorum' ifadesi sonrası Fenerbahçe’de kalmıştı.  MONDO'YA VERDİĞİ ROPÖRTAJDA AÇIKLAMIŞTI

Sırp yıldızın ülkesindeki MONDO Dergisi'ne verdiği röportajın satır başlarından bazıları ise şöyle:

“Sonuçlardan da anlaşılacağı gibi çok değişik bir lig oynuyoruz. Sezon başından beri iyi bir maç dizisine bir türlü giremiyoruz. Ama inanıyorum ki, sezonun ikinci yarısında bizden beklenen oyunu ve nasıl bir takım olduğumuzu göstereceğiz”

“Her şeyden önce için kesin olan THY Euroleague’in bu yıl çok daha ilginç olması.. Antrenörler ve oyuncular için bu sisteme alışabilmek adına fazla bir süre geçecek. Ancak herkes yapılan bu değişikliklerle rekabet edebilme imkânı buluyor.”

”Final Four’un İstanbul’da olması kesinlikle bizim orada olmamız için önemli bir avantaj değil. Orada olmak için çok fazla çalışmalıyız. Bu yıl Final Four’a gitmek hiç de kolay olmayacak.”

“Ben her zaman kendim için özeleştiri de bulunuyorum ve açık söyleyeyim kendimden tam olarak memnun değilim. Toplu veya topsuz basketbol oyununda hızımı oldukça geliştirdim. Oyunu kontrol etmek ve pick and roll’u okumak gibi alanlarda önemli aşamalar kaydettim. Ancak maksimum noktada değilim. Her alanda gelişmek istiyorum”

”Zeljko Obradovic her zaman mükemmelliği arayan eşsiz bir bir teknik adam. Bu nedenle onunla çalışmak çok zorlu bir süreç gerektiriyor. Ancak oyuncunun kendisini daha ileri taşıması için motive etmekte son derece başarılı. Fenerbahçeli oyuncular olarak biz onun dediğini yapabilmek adına salonda çok fazla zaman harcıyoruz”

”Partizan bir okuldu. Hayat ise tamamen farklı ama ben ilk yıl yaşadığım küçük bir sorunun ardından Fenerbahçe’de sisteme alıştım. Burada koşullar olağanüstü. Bir sporcunun istediği şeylerin hepsine sahibiz. Türk basketbol kültürünün en ilginç yanı ise; seyahatlerinizde neredeyse hiçbir şey giymeniz gerekmediği.”

“İstanbul çok güzel bir şehir. Ancak seyahat etmekten dolayı fazla gezmek için zamanımız yok. Ama yine de çoğu zaman yeni bir yere gitmek için serbest olduğumuz anı kullanıyoruz. Ben yemek için fazla kalabalık yerleri sevmiyorum. Bu kadar güzel bir yerde yaşananlar (terör olayları) ise son derece korkunçtu. Ancak görünürde değişen bir şey yok. Ayrıca biz İstanbul’un Asya tarafındayız. Bu nedenle olanlardan uzaktayız.”

“Genellikle ailemle ziyaretlere gidiyoruz, çok sayıda arkadaş ve akrabalarım var. Çok yalnız kalmaktan hoşlanmıyorum, ancak bazen buna ihtiyacım var”

”Dostlarım benimle sık sık ”Annen Belgrad’dan bu kadar sık gelip yemek pişiremeyeceği zaman NBA’de ne yapacaksın?” diye alay ediyorlar. Gerçek şu ki NBA’de mısır gevreğiyle öğle yemeğini geçiştirip geçiştirmeyeceğimi ben de henüz bilmiyorum”

”Fenerbahçe ile 2018’e kadar sözleşmem var. Zamanı geldiğinde NBA konuşmaya başlayacağım. Bu konuda konuşmayı hiç aklıma getirmiyorum. Önümde Fenerbahçe ile açık hedeflerim var ve uzun bir sezonumuz bulunuyor. Yine de sık sık Divac ve Pedja (Stojakovic) ile konuşuyorum”