Fenerbahçe'ye dev destek

Fenerbahçe, Aziz Yıldırım’ın önderliğinde Türkiye ekonomisinde büyük söz sahibi olan dev isimlerden büyük destekler görüyor. İşte o isimler…

Fenerbahçe'ye dev destek
03 Haziran 2017 - 17:32 - Güncelleme: 03 Haziran 2017 - 17:53

Gelecek sezonda sportif anlamda başarı sözü veren Aziz Yıldırım, Türkiye'nin dev isimlerinden büyük destek alıyor.

Bugün saat 10.30’da Ülker Sports Arena’da düzenlenen 2017 Olağan Mali Genel Kurul’da konuşan Aziz Yıldırım, sponsorluklar, mali tablo, yatırımlar, varlıklar ve daha birçok finansal konuda açıklamalarda bulundu. İş ortaklıkları ve geleceğe dönük yatırımlardan bahseden Yıldırım, ileriki dönemki Fenerbahçe’den de bahsetti.

Fenerbahçe’ye bu konuda en çok desteği veren isimlerden Murat Ülker, Ferit Şahenk, Ali Koç ve Ahmet Nazif Zorlu.

DEV İSİMLERDEN DEV DESTEK

Murat Ülker, Ülker Sports Arena’nın yapımında başrol oynayarak Fenerbahçe’ye muhteşem bir tesis kazandırdı. Geçen sezon Vitor Pereira döneminde futbol şubesine verdiği maddi desteklerle transferlerde önemli hamleler yapılmasını sağladı.

İşte Murat Ülker’in Fenerbahçe’ye destekleri:

- 2006/07 sezonunda Ülker ile Fenerbahçe’nin birleşmesinden sonra tüm oyuncular bedelsiz şekilde Fenerbahçe’ye geçti.

- Ülker’in sahip olduğu EuroLeague kurucu takım A lisansı Fenerbahçe’ye geçti.

- Ülker Sports Arena Fenerbahçe’ye hediye edildi.

- Ülker Sports Arena’nın isim hakkı 90 milyon euro bedelle 10 yıllığına Fenerbahçe’ye aktarıldı.

- Metro Enerji Salonu Fenerbahçe’ye hediye edildi.

- ve Fenerbahçe’ye maddi anlamda desteklerde bulundu.

Ferih Şahenk, Fenerbahçe’nin yelken şubesine verdiği desteklerle olimpiyatlarda başarı hedefliyor. Gelecek sezonda EuroLeague şampiyonluğunun kazanılması ve bu başarının korunması için sponsor olacak olan Şahenk, giderlerin yarısına sponsor oldu.


Ali Koç, 2018 Olağan Genel Kurul’da aday olacağını açıkladı. Ali Koç’un bu adaylıktan önce Fenerbahçe’ye sağladığı destek ve hizmetler Fenerbahçe için büyük önem taşıyor. 1907 Fenerbahçe Derneği’nin kurucusu ve başkanı olan Koç, tribünde verdiği desteklerin yanı sıra oyuncu transferlerinde verdiği desteklerle kritik transferlerde başrol oynadı. Daha öncesinde amatör branşlara sponsor olan Koç, gelecek sezonda Aziz Yıldırım’ın önderliğinde başkan olması durumunda desteklerine devam edecek.

Ahmet Nazif Zorlu, Fenerbahçe’ye destek veren bir başka dev isim. Fenerbahçe’yle teknoloji alanında ortaklıkları bulunan Zorlu, Vestel markası altında telefon ve televizyon anlamında destekleri bulunuyor. Oyuncu transferlerinde geçmiş dönemde adı geçen Zorlu, maddi anlamda Fenerbahçe’ye destek vermeyi de ihmal etmedi.

Aziz Yıldırım, bugün mali genel kurulda açıkladığı Ziraat Bankası ile desteğiyle borçların yapılanması konusunda müjde verdi. Parçalanmış şekilde olan borçları yapılandırmanın hedefinde olan Yıldırım, Ziraat Bankası’ndan fon yaratarak borçları yapılandırmanın hedefinde.

Hello Kity, Angry Birds gibi koleksiyonlar Fenerium tekstil ürünleri Ozan Balaban'ın katkılarıyla birleşti. Kadın ve çocuk ürünlerinde bu markalar Fenerbahçe markasıyla birleşerek maddi açıdan kulübe destek sağladı. 

Yunus Emre Öztürk - futboo

YORUMLAR

  • 0 Yorum