Fenerbahçe'ye 'Kral' orta saha

Jorge Jesus'un göreve başlamasının ardından transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe'nin gündemine gelen son isim Alex Kral oldu.

Fenerbahçe'ye 'Kral' orta saha
07 Haziran 2022 - 11:04
Fenerbahçe, geçen sezonu West Ham’da kiralık geçiren Çek yıldız Alex Kral için harekete geçti. Jorge Jesus, orta sahada savunma ile hücum hattı arasında bağlantı sağlayacak, takımın merkezinde yönlendirici rolünü üstlenecek bir futbolcu istiyordu. Bu bölge için William Carvalho’yu gündemine alan Fenerbahçe ’nin bir başka oyuncuyla da görüşmelere başladığı ortaya çıktı: Alex Kral... 

Çek yıldız, Spartak Moskova’daki başarılı performansı sonrası geçtiğimiz sezonu West Ham’da kiralık olarak geçirmişti, ancak İngiliz ekibi, bonservisini almayacağını açıkladı. Rus basınına göre Fenerbahçe, Kral için harekete geçti. Haberde, 24 yaşındaki oyuncuyla yapılan görüşmelerde kısa sürede anlaşma sağlandığı belirtildi.

Bonservis ücreti 5 milyon euro

Spartak Moskova, Kral’ı 1 Eylül 2019’da 12 milyon Euro’ya transfer etmişti. Ancak hem Rus kulüplerinin UEFA organizasyonlarından men edilmesi hem de başarılı oyuncunun West Ham’da bekleneni verememesi nedeniyle piyasa değeri düştü. Ruslar’a göre Spartak, Çek yıldızı 5 milyon Euro’ya bırakmaya hazır. Kırmızı- Beyazlılar’ın, ‘zorunlu satın alma’ maddesiyle Alex Kral’ı bir kez daha kiralayabileceği de belirtildi. Sarı- Lacivertliler’in, görüşmeleri sıklaştırarak bu transferi kısa süre içerisinde bitirebileceği kaydedildi. (Fanatik)

YORUMLAR

  • 0 Yorum