Fenerbahçe yeni sezona hazır mı?

Geçen sezon şampiyonluk yarışında son haftaya kadar var olan Fenerbahçe, bu sezon zafere ulaşabilir mi? Sarı-lacivertliklerin son durumu nedir? Şampiyonluk yolunda artı ve eksikleri nelerdir? 

Fenerbahçe yeni sezona hazır mı?
13 Ağustos 2021 - 14:10
Tam 8 sene... Fenerbahçe, 2013 yılından beri şampiyonluğa hasret... Sarı-lacivertliler için beklenenden uzun bir süre olduğunu kabul etmek gerekiyor. Bu sebeple de son dönemde sık sık kadro ve teknik heyetlerde değişiklik yaşanıyor. Peki Fenerbahçe, bu sezon hasrete son verebilir mi?

Geçen sezona Erol Bulut ile başlayan ve Emre Belözoğlu ile kapatan sarı-lacivertliler, 2021-2022'yi ise Vitor Pereira ile açıyor. Son sezon şampiyon Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde kalan Fenerbahçe, çarpıcı kırılma anları yaşadı.

Özellikle iç sahada rakibinden 10 puan az toplarken tam 7 mağlubiyet yaşadılar ve olumsuz anlamda tarihi bir rekora imza attılar. Ancak deplasamandaki dengeli oyunları da onları yarışta tutmayı başardı. Ligde 39. haftada Sivasspor karşısında yenilmeseler belki de Fenerbahçe'den son şampiyon olarak bahsedecektik.

Kadronun büyük kısmı korunuyor

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışındaki en büyük avantajının kadro istikrarı olması bekleniyor. Takımda vazgeçilmez oyuncuların hepsiyle yola devam ederken bazılarının da geçen seneden daha hazır olacağını düşünülüyor.
Geçen sezonun devre arasında büyük umutlarla transfer edilen Mesut Özil, yıllar sonra hazırlık kampı geçirdi ve fiziki kalitesinin eski günlerine yaklaşması bekleniyor. Ayrıca kadroya katıldığında sakatlıktan yeni çıkan İrfan Can Kahveci'nin de daha çok katkı yapabileceği bir sezonu yaşamamız çok mümkün.

Değişim ama var ama riski az

Emre Belözoğlu'nun ayrılığı sonrasında yerine geleceği teknik direktör, yine mutlak şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan Fenerbahçe için riskler barındıracaktı. Ancak kulüpten 5 yıl önce ayrılmış olan Vitor Pereira ile yeniden yola başlamak, beklenen riskleri fazlasıyla azaltacak. Ligi tanıması, camianın dinamiklerini bilmesi de Fenerbahçe için avantaj olacaktır.

Baskı ile başa çıkmak...

Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'yi zorlayacak dezavantajlardan birinin de 'baskı' olması kaçınılmaz bir durum. Süper Lig'de 19 şampiyonluk yaşayan bir camianın, 8 yıllık bu mutluluktan uzak kalması hem futbolcular hem teknik heyet hem de yönetim üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Sarı-lacivertlilerin, bununla nasıl başa çıkacağı zirve yarışında da belirleyici olacak.
Yıllardır bitmek bilmeyen sorun: Golcü

Fenerbahçe yine bir sezona daha 'golcü' problemiyle başlıyor. Son yıllarda Van Persie, Islam Slimani, Mbwana Samatta gibi önemli isimlerin transfer edilmesine karşın bu sorun çözülemedi. Daha düşük seviyelerdeki oyuncular da Fenerbahçe'ye çare olmadı. Geçen sezon çok büyük umutlarla kadroya katılan Samatta'nın, bu sene nasıl bir katkı vereceği de bilinmiyor. Pereira, transfer ya da eldeki kadroyla bu sorunu çözmesi halinde Fenerbahçe hedefine bir adım daha yaklaşabilir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum