Fenerbahçe'yi bekleyen tehlike! Transfer için...

Gelecek sezon yürürlüğe girecek yabancı kuralı, Fenerbahçe yönetimini düşündürüyor...

Fenerbahçe'yi bekleyen tehlike! Transfer için...
03 Mart 2022 - 12:49
Kadro planlaması ile çok eleştiri alan Fenerkbahçe, 12 sınırı nedeniyle sözleşmesi bitenler hariç en az 3, alınacak her yabancı içinse ekstra bir oyuncu göndermek zorunda. Sabah gazetesinin derlediği habere göre işte yönetimi bekleyen sıkıntılar: 

Lemos: Sezon başında Belçika'nın Beerschot takımına kiralandı. Şu ana kadar 6'sı 11'de olmak üzere 10 lig maçında görev aldı. 29 Ocak tarihinden bu yana lig maçına çıkmadı. Fenerbahçe ile 2022-23 sezonu sonuna kadar sözleşmesi var.

Samatta: 6 milyon Euro bonservis ödenerek transfer edilen Tanzanyalı, sezon başında Belçika'nın Royal Antwerp taktımına kiralandı. 10'u ilk 11 olmak üzereğ 23 lig maçında görev aldı, 4 gol attı. Takımında düzenli olarak forma şansı buluyor. Ancak yüksek maliyeti nedeniyle tran9sferi zor görünüyor. Fenerbahçe ile 2023-24 sezonu sonuna kadar sözleşmesi var.

Max Meyer: Devre arasıanda Danimarka'nın Midtjyland takımına kiralandı. Alman oyuncunun son lig maçına 11'de çıkması sevindirdi. Fenerbahçe'nin Danimarka'da alacağı süreyle kendine takım bulması umudu sürüyor.

Caulker: Oyuncu Pereira'nın raporu ile resmi maça çıkmadan Gaziantep'e gönderildi. Fenerbahçe ile 2 artı 1 yıllık sözleşme imzalayan İngiliz stoperin geri dönüp dönmeyeceği konusunda belirsizlik var. Dönerse, yeni yabancı olarak kontenjada yer işgal edecek.

1 transfer için 2 isim gönderilecek

Fenerbahçe'de eldeki yabancılardan sadece Sosa ve opsiyonu kullanılmayacak Rossi'nin sözleşmeleri bitiyor. Sarı-Lacivertliler yeni transfer sezonunu kiralıkların dönüşüyle birlikte en az 14 yabancı ile (Caulker dönerse 15) başlayacak. Gelecek yıl kulüpler en fazla 12 yabancı ile sözleşme yapabilecek.

Yani kulüp sözleşmesi bitenler dışında en az 2, yeni yapacağı her yabancı transferi için ise ekstra bir yabancı göndermek durumunda kalacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum