Fenerbahçe'yi van Persie uçurdu

Spor Toto Süper Lig’in 26

Fenerbahçe'yi van Persie uçurdu
01 Nisan 2017 - 20:53

Spor Toto Süper Lig’in 26. Haftasında Fenerbahçe deplasmanda Karabükspor’a konuk oldu. Robin van Persie’nin tek golüyle 3 puan almayı başaran Fenerbahçe, Karabük deplasmanından avantajlı döndü.

Bülent Yıldırım’ın düdüğü ile mücadeleye Karabükspor başladı.

Mücadeleye iki ekipte dengeli başladı. Orta saha mücadelelerinin başrolde olduğu maçta iki ekipte kontrollü başladı.

Karşılıklı ataklarda iki ekipte skoru değiştirebilecek bir katkı sağlayamadı.

ÜST ÜSTE ATAKLAR

Dakika 28’de Mehmet Topal’la sağ kanattan ceza sahasına giren Fenerbahçe, karambol anında kaleyi 3-4 defa yokladı ancak sarı-lacivertli ekip bu ataktan golle dönemedi. Fenerbahçe’nin girdiği pozisyon İlk 30 dakikalık bölümde en net pozisyonuydu.

LENS, AHMET’İ GEÇEMEDİ

Orta alanda topla buluşan Lens, orta alanı hızlı geçti. Hızla ceza sahasına giren Hollandalı, Ahmet Şahin’le karşı karşıya kaldı. Aşırtma vuruş deneyen Lens, Şahin’i geçemedi.

İlk yarıda iki ekipte 0-0 eşitlikle soyunma odasına gittiler.

İkinci yarıya konuk taraf Fenerbahçe başladı.

KARABÜKSPOR İYİ BAŞLADI

Karabükspor ikinci yarıya daha kontrollü başlayan taraf oldu. Devreden sonra ataklarını sıklaştıran Karabükspor, skoru değiştirebilecek katkı sağlayamadı.

KARABÜKSPOR ETKİLİ GELDİ

Dakika 60’da sağ kanattan gelen Karabükspor, Poko’nun ortasında Serdar’la kaleyi yokladı. Serdar’ın kafasında kaleci Fabiano iyi pozisyon aldı ve kaleyi gole kapattı.

75 dakika geride kalırken Fenerbahçe ikinci yarıda istediği baskıyı kuramadı. Fernandao’nun yokluğunda ileride top tutamayan Fenerbahçe, van Persie ile istediğini başaramadı.

VOLKAN ŞEN – SOW

Maçın 77. Dakikasında çok değişik bir durum yaşandı. Volkan Şen, oyunun 74. dakikasında Aatif’ın yerine oyuna dahil oldu. Attığı bir sprintte yerde kalan oyuncu, Bülent Yıldırım’ın işaretiyle sağlık ekiplerine tedavi amacıyla göründü. Sağlık ekiplerine devam edeceğini işaret eden Volkan Şen, tedavisi sürerken değişiklik tabelasında numarasını gördü. Şaşkın bakışlar arasında oyunu terk eden oyuncu, neden numarasının yandığına anlam veremedi.

Volkan Şen yerini Moussa Sow’a bıraktı.

VAN PERSIE ATTI

11.haftada Galatasaray’a karşı gol atan van Persie gol orucunu bozdu. Moussa Sow’un uzak mesafeden vurduğu şut van Persie’nin önünde kaldı. Dönüp vurduğu pozisyonda kaleci Ahmet Şahin’i mağlup ederek takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe golden sonra skoru tutmak için takım halinde savunma yapıyor. Karabükspor golden sonra baskı kurmaya çalışsa da Fenerbahçe skoru korumak için yoğun çaba sarf etti.

Mücadelede kayıp zaman 4 dakika olarak belirlendi. Mücadeleyi 7740 seyirci takip etti.

Bülent Yıldırım son düdüğü çaldı ve Fenerbahçe zorlu deplasmandan 3 puan almayı başardı.

Emre Öztürk – futboo haber