FFP kalkıyor mu? Futbolda devrim gibi bir karar...

Kulüpleri yakından ilgilendiren Financial Fair Play (FFP) uygulamasının kalkabileceği konuşuluyor...

FFP kalkıyor mu? Futbolda devrim gibi bir karar...
23 Mart 2022 - 12:23
UEFA, flaş bir karar alarak kulüplerin ekonomik olarak iyileştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Finansal Fair Play’i (FFP) kaldırma kararı aldı. Bunun yerine yeni bir düzenlemeye gidilecek. 7 Nisan’dan itibaren uygulanmaya başlanacak yeni düzenlemeyle beraber kulüpler, Futbol harcamalarını gelirlerinin yüzde 90’ı kadar yapabilecek. Bu limitin 3 sezon içerisinde yüzde 70’e çekilmesi planlanıyor.

UEFA kural ihlali yapan kulüpleri Avrupa’da bir alt organizasyona düşürebilecek. Bu doğrultuda Şampiyonlar Ligi’nde yer alan bir kulüp, UEFA kurallarını ihlal etmesi halinde Avrupa Ligi’ne düşürülebilecek. Ayrıca 2024’te uygulanacak yeni Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde kulüplere puan silme ve para cezası verileceği belirtildi.

Bu karar kime fayda sağlayacak?

Maaş limiti sistemi ise kabul görmedi. Avrupa’daki çalışma yasalarının karmaşık olması ve maaş limiti sistemini mevcut durumda uygulamanın zor olacağının düşünülmesinin ardından farklı alternatifler üzerinde çalışıldığı ifade edildi. Yüksek gelire sahip İngiliz takımlarına fayda sağlayacak olan yeni sistem 7 Nisan’da oylamaya sunulacak. (Spor Arena)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum