FIFA'dan tarihi karar! ''Men''

FIFA ve üye konfederasyonların imzasıyla, Avrupa Süper Ligi organizasyonuna katılacak oyunculara men cezası verileceği açıklandı.

FIFA'dan tarihi karar! ''Men''
21 Ocak 2021 - 14:17 - Güncelleme: 21 Ocak 2021 - 14:45
Bir süredir Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin organize etmeye çalıştığı Avrupa Süper Ligi'ne FIFA'dan izin çıkmadı.

FIFA ve 6 konfederasyon, son günlerde konuşulan Avrupa Süper Ligi organizasyonuna katılacak tüm oyuncuların, FIFA ve bağlı konfederasyonların maçlarından men edileceği açıklandı.

Yapılan açıklamada kısaca ''Medyada konuşulan 'Avrupa Süper Ligi' organizasyonuna katılacak tüm futbolcular FIFA ve ilgili konfederasyonların tüm maçlarından men edilecektir'' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada imzası olanlar;

Gianni Infantino – FIFA Başkanı
Shaikh Salman bin Ebrahim Al Khalifa – AFC Başkanı
Constant Omari – CAF Başkanvekili
Vittorio Montagliani – Concacaf Başkanı
Alejandro Dominguez – CONMEBOL Başkanı
Lambert Maltock – OFC Başkanı
Aleksander Ceferin – UEFA Başkanı

Avrupa Süper Ligi nedir?

Avrupa Süper Ligi, Avrupa'nın en büyük kulüplerinin yerel liglerden çekilip, özel bir ligde mücadele etmesi üzerine kurulu bir projeyi kapsıyor.

2022'de başlanabileceği planlanan lig için Milan, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Inter'in olumlu görüş belirttiği biliniyor. Avrupa Süper Ligi'ne olumsuz bakan büyük kulüplerden biri ise Bayern Münih. Henüz somut olarak hiçbir detayın bulunmadığı projede, Avrupa'nın büyük takımları arasında oluşturulacak bir ligle Real Madrid-Manchester United, Barcelona-Milan, Liverpool-İnter gibi maçların daha sık yapılması ve böylece futbol seyircisinin daha fazla ilgisinin çekilip, futbolun büyük takımlar için çok daha büyük bir ekonomik güç olması hedefleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum