Finlandiya - Türkiye maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Hırvatistan'ı yenerek Dünya Kupası finallerine gitme umudunu koruyan A Milli Takımımız gruptaki 10. ve son maçında Finlandiya ile deplasmanda karşılaşacak. 

Finlandiya - Türkiye maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
07 Eylül 2017 - 17:25 - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 - 10:05

Hırvatistan'ı yenerek Dünya Kupası finallerine gitme umudunu koruyan A Milli Takımımız gruptaki 10. ve son maçında Finlandiya ile deplasmanda karşılaşacak. 

7 puanla I Grubu'nda 5. sırada bulunan Finlandiya son maçında Kosova'yı 2-1 mağlup etmişti.

Finlandiya - Türkiye maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Finlandiya - Türkiye karşılaşması 9 Ekim Pazartesi gecesi saat 21:45'te Finlandiya'nın Turku şehrindeki Veritas Stadı'nda oynanacak. Mücadele TV8 ekranlarından naklen yayınlacak.

A Milli Takımımız Finlandiya ile 24 Mart 2017'de Antalya'da oynadığı ilk karşılaşmayı Cenk Tosun'un golleriyle 2-0 kazanmıştı.

Mircea Lucescu yönetiminde grupta Ukrayna'ya 2-0 yenilen, Hırvatistan'ı ise Cenk Tosun'un golüyle 1-0 mağlup eden Milli Takımımız, 6 Ekim'de İzlanda ile karşılaşacak.  Milli Takım son maçında ise 9 Ekim'de deplasmanda Finlandiya ile mücadele edecek.

8 ülke finalleri garantiledi

2018 FIFA Dünya Kupası finalleri için şimdiye kadar ev sahibi Rusya ile birlikte 7 ülke daha katılma hakkını kazandı.

Rusya, Brezilya, Belçika, Suudi Arabistan, İran, Güney Kore, Meksika ve Japonya finallerde yer alması kesinleşen ülkeler.

Statü nasıl?

Milli müsabakalara 2.5 aylık bir ara verilmişti. 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri statüsünü hatırlayalım.

9 grup birincisi direkt olarak Rusya'daki 2018 Dünya Kupası için vize alacak.

9 grup ikincisi arasında 'en kötüsü' otomatik olarak orgazasyona veda edecek. Geriye kalan 8 grup ikincisi play-off maçları oynayacak.

9-11 Kasım ve 12-14 Kasım'daki maçların ardından 4 takım daha Dünya Kupası'na katılım hakkı kazanacak. Böylece 13 takımlı Avrupa kontenjanı tamamlanacak. Doğrudan katılma hakkı bulunan ev sahibi Rusya ile birlikte finallerde 14 Avrupa kıtası takımı boy gösterecek.

Milliler 6 sıra birden yükseldi

 Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) dünya sıralamasında Türkiye Milli Takımı, 6 basamak birden yükselerek 27.sırada yer aldı.

FIFA’nın internet sitesinden açıklanan eylül ayı dünya sıralamasına göre, geçen ay 33.sırada bulunan Milli takımımız 27’nciliğe yükseldi.

Ağustos ayında açıklanan sıralamada lider olan Brezilya zirveyi Almanya’ya kaptırdı ve Son Dünya Kupası Şampiyonu Almanya yeniden ilk sıraya çıktı. Sıralamanın üçüncü basamağında 2016 Avrupa Şampiyonu Portekiz bulunurken, Arjantin 4.sıraya geriledi.

Milli takımımızın, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I grubundaki rakiplerinden Hırvatistan 18, İzlanda 22, Ukrayna 24, Finlandiya 87, Kosova ise 184.sırada yer aldı.

İzlanda ve Finlandiya maçları öncesi I Grubu'ndaki puan durumu şu şekilde:

YORUMLAR

  • 0 Yorum