Flaş iddia: "İngiltere ve İrlanda, Almanya ile anlaştı"

Ev sahipliği konusunda çok büyük umutlar taşıyan Türkiye Futbol Federasyonu özellikle finallerde sunulan tanıtım videosuyla kamuoyunun hedef tahtası haline gelirken, yeni iddialar ortaya atıldı.

Flaş iddia: "İngiltere ve İrlanda, Almanya ile anlaştı"
28 Eylül 2018 - 17:13

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Platini'nin UEFA Başkanı olduğu dönemde sadece bir oyla kaybeden ve 2024'den umutlu olan Türkiye'nin ev sahipliği konusunda büyük hayal kırıklığı yaşaması "Peki neden?" sorusunu akıllara getirdi.

Sporx'in haberine göre; Bir önceki adaylıkta finallerin kıl payı kaybedilmesinin avantajı ve UEFA başkanı Ceparin'e olan yakınlık nedeniyle ev sahipliği konusunda çok büyük umutlar taşıyan Türkiye Futbol Federasyonu özellikle finallerde sunulan tanıtım videosuyla kamuoyunun hedef tahtası haline gelirken, Sporx.com Nyon'daki kulisleri ve iddiaları sizin için derledi.

1-DÜNYA KUPASI'NA KARŞILIK AVRUPA ŞAMPİYONASI MI?

Zarfların açılmasının ardından Nyon'da Türk heyeti şokun etkisiyle büyük bir üzüntü yaşarken ortaya çıkan 12'ye 4'lük farkla ilgili kulislere düşen en önemli iddia 2030 Dünya Kupası'na talip olan İngiltere ile İrlanda'nın bu kupaya ev sahipliği konusunda Almanya ile destek konusunda anlaşmaya vardığı bilgisi oldu. İngiltere ve İrlanda'nın 2020 Dünya Kupası konusunda Almanya'dan aldığı iddia edilen destek karşılığı 2024 için üç üyenin oyu rakibimie gitmiş oldu.

2-BİR İKİ İLİN DIŞINDA KONAKLAMA KAPASİTESİ YETERSİZ

Bir diğer önemli nedenlerden biri de yine UEFA Başkanını Ceferin'in sonuç sonrası açıkladığı gibi her iki aday arasındaki en önemli farkın Almanya'nın hazır ama Türkiye'nin henüz hazır olmamasıydı. Bu özellikle Ceferin ve üyeler için bir riskti. Buradaki en önemli risklerden biri bir iki ilin dışındaki yetersiz konaklama konusuydu. UEFA bu riski almak istemedi.

3-BU FİNAL TÜRKİYE'YE NE MİRAS BIRAKACAK

Türkiye heyeti salonda 6 önemli isim tarafından temsil edildi. Yıldırım Demirören, Nihat Özdemir, Servet Yardımcı ve Ali Koç Türk heyeti adına yönetim kuruluna hitap eden ve sorulara karşılık cevap veren isimler oldu. Heyet adına salonda bulunan Cengiz Zülfikaroğlu ve Kadir Kardaş ise konuşma yapmadı. UEFA heyeti konuşmaları sırasında UEFA heyeti nin soruları Demirören ve Koç'un konuşmaları sırasında geldi. Sorulardan biri "Bu finaller Türkiye'ye nasıl bir miras bırakacak?" oldu.

4-OTORİTELER SUNUMDA SONUCU KESTİRMİŞ!

Her ne kadar TFF heyeti sunum sonrası salondan gülücükler dağıtarak çıksa da bazı isimler UEFA heyetinin bu sunumdaki tavrı sonucun habercisiydi yorumunu getirdi. Buna gerekçe olarak da Türk heyetine bu sunum sırasında sadece iki soru sorulmasını gösterdi. Alman heyetine sunum sırasında 5 soru sorulmasına karşılık Türk heyetine sadece 2 soru sorulması otoritelerin "Tecrübeli olanlar sunumda sonucu kestirmişti" ifadelerini kullandı.

5-TANITIM VİDEOSU 

EURO2024'ün Almanya'ya verilmesindeki etkenlerden birinin de "tanıtım videoları" olması dikkatlerden kaçmadı. Oldukça profesyonel bir şekilde hazırlanan Almanya tanıtım videosunun baştan sona kadar bir senaryo üzerine kurup film tadında ekrana getirmesi heyetten olumlu puan aldı. Türkiye'nin videosunda ise turnuvada mücadele etmesi muhtemel milli takımdan çok kulüp takımlarında forma giyen yabancı futbolcuların ön planda tutulması, kendi kaynaklarından çıkan oyuncu profillerinin yansıtılmaması ve futbolla bağdaşmayan "Nusret" ile olan final UEFA heyeti açısından Almanya'nın videosuna oranla "olumsuz" olarak değerlendirildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum