Football Manager'da kalan futbolcu

Football Manager'da yeni bir kariyere başlarken tuttuğunuz takımı almak istersiniz değil mi? Futbolcular da bazen kendilerini transfer edebiliyor...

Football Manager'da kalan futbolcu
10 Mayıs 2023 - 23:27 - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 - 01:20
Football Manager'da yıldız olup, gerçek hayatta oyun kariyerinin yanına bile yaklaşamayan birçok kişi görmüşüzdür. Bunlardan birisi de Finlandiyalı futbolcu Mika Aaritalo... 

Mika Aaritalo, gelecek vaad eden bir hücum oyuncusuydu. Genç yaşta Aston Villa'ya transfer olmuş ancak burada tutunamamış ve uzun yıllar boyunca Finlandiya'nın TPS takımında oynamıştı. 

Ancak Football Manager'ın 2008 yılındaki oyununda bambaşka bir seviyeye çıkıyordu. Onu sadece 200 bin euro karşılığı transfer edip sezonda 25 gol atmasını izleyebilirdiniz. Oyunda heyecan vericiydi ama gerçek hayat pek de istediği gibi olmadı.

''İnsanlar bana Facebook'tan mesaj atmaya başladı''

Finlandiyalı futbolcu, FM'de efsane olduğu günleri anlatırken ''Avrupa'nın çeşitli yerlerinden Facebook'ta mesajlar geliyordu. Normalde pek kimseden mesaj alan bir tip değilimdir. İnsanlar birden formamı istemeye başladı. Ne oluyor dedim, çok şaşırdım. Bana bir efsane olduğumu söylüyorlardı. İyi hissettiriyordu ama aynı zamanda garipti.'' sözlerini kullanıyor.

''Her oyunda kendimi transfer ettim''

Aaritalo, SPORTbible için itiraflarda bulunurken ''Football Manager'ın her oyununu oynadım. Her yeni kariyerde de kendimi transfer ettim. Ama bir efsane olacağım hiç aklıma gelmezdi. Gerçek kariyerimde 16 yaşındayken Finlandiya genç takımı ile harikalar yaratıyordum. 10 maçta 15 gol atmıştım. Avrupa'nın büyük takımlarının beni izlediği söyleniyordu. Birçok seçeneğim vardı, ben de Aston Villa'yı seçtim.'' şeklinde konuşuyor.

''FM kariyerim benim ikinci kimliğim''

Mika Aaritalo, ''Takım ligde kalma mücadelesi veriyordu ve bu yüzden hiç oynayamadım. Beni alan teknik direktör de ben geldikten kısa süre sonra gönderildi. Yeni teknik direktör benle hiç konuşmadı bile.'' diyerek İngiltere kariyerinin ne kadar kötü geçtiğinin özetini yaparken daha sonra Finlandiya'da da vasatı aşamayan bir kariyer yaptı. 

Football Manager'da neden bu kadar iyiydi peki? Mika Aaritalo, ''Gerçek hayatta, Football Manager'da yakaladığım istatistiklerin yanına bile yaklaşamadım. FM kariyerim ve oradaki ben, adeta benim ikinci kimliğimdi.'' diyor... Haksız da sayılmaz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum