Fransa Ligue 1 sezon öncesi bakış

Koronavirüs sonrası Avrupa'da 2020-21 sezonuna ilk başlayacak ülke Fransa oluyor. Fransa'da son durum nedir, bizi yeni ligde neler bekliyor?

Fransa Ligue 1 sezon öncesi bakış
21 Ağustos 2020 - 12:51 - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 - 01:28
FUTBOO | Tarihin en uzun sezonu 2019-20 geride kaldı, şimdi 2020-21'e geçiyoruz. Evet, ara vermeden! Avrupa'da liglere ilk başlayan ülke Fransa oluyor. Fransa, geçen sezon pandemi nedeniyle ligleri durdurmuş PSG'yi şampiyon ilan edip şalteri indirmişti. Bir önceki sezonu erken kapatan Fransa, yeni sezonu da erken açıyor.

Açıyor da nasıl olacak? Avrupa'nın büyük çoğunluğunda olduğu gibi Fransa'da da koronavirüs vakaları artmaya başladı. Hatta Marsilya'da 3 oyuncuda koronavirüs çıktı ve oynayacakları ilk maç ertelendi. Pandeminin gündemden düşmeyeceği yeni bir sezona geçiyoruz. Biz pandemiyi bir tarafa bırakarak (ki bırakmak mümkün değil) futbol tarafına bakalım. Bizi Ligue 1'da neler bekliyor, göz atalım.

Doğal favori PSG

Son 7 yılın 6'sını şampiyon kapatan PSG, tabii ki bu sezonun da doğal favorisi. Bunu demeyen biri yoktur zaten. Şampiyonlar Ligi'nde kulüp tarihinde ilk kez final gören PSG, şüphesiz yeni transferlerle de kadrosunu güçlendirecektir. Bu sezon sadece Icardi'nin bonservisini aldılar ama dahası da gelecektir. Sonuçta PSG'den bahsediyoruz, transfersiz durabilirler mi? Takımın en büyük iki yıldızı Mbappe ve Neymar takımda kalacak. Yine en büyük favori onlar.



Lyon heyecan verdi, devamı gelir mi?

Olympique Lyon, 95-96 sezonundan bu yana ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek. Lig durdurulduğunda 7. sıradaydılar ve öyle de kaldılar. Ancak Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir sezon yaşadılar. Önce Juventus, sonra Manchester City gibi Avrupa'nın iki dev takımını saf dışı bıraktılar ve herkesin dikkatini çektiler. Yeni sezonda sadece haftada bir maç yapacaklar. Bu lig için onlar adına bir avantaj olabilir. Rudi Garcia yönetimindeki Lyon, Ligue 1'da sezonun en büyük sürpriz adayı.

Türk takımı Lille!

Kadrosunda Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz, Mustafa Kapı'yı bulunduran Lille, bu sezon Türkiye'de en çok haberi çıkacak takım olacak. Bir gözümüz sürekli orada olacak, bu kesin. Geçen sezonu 4. sırada tamamlamışlardı. Ayrıca tarihlerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynamışlardı. Türk futbolcuların dışında kadroda bulunan üç Jonathan'a dikkat edilmesi gerek. Jonathan Ikone, Jonathan David ve Jonathan Bamba. Soumare ve Renato Sanches de tehlikeli oyuncular. Genç bir kadrosu var ve bu sezon da çok can yakabilir.

Marsilya kadroyu korudu

Geçen sezonu ikinci sırada bitiren Marsilya ise kadrosunu değiştirmedi. Gelen, giden önemli bir oyuncu olmadı. Teknik direktör Andre Villas-Boas yönetiminde bu sezon çıtayı daha da yükseğe çıkartmak isteyecekler. Eğer ligler bir süre daha taraftarsız olacaksa bu onlar için ciddi dezantaj. Taraftarlarından büyük güç alıyorlardı. Tabii ki hedef, geçen seneki başarıyı koruyup şampiyonluk yarışının içinde yer almak.

Niko Kovac ile yeni Monaco

Monaco ise Niko Kovac yönetiminde yeni sezona başladı. Çok ilginç bir takım. Ya çok iyi, ya çok kötü. Ortası yok! Geçen sene baya bir süre küme düşme hattında kaldılar. Oysa kısa dönemde şampiyonlukları var. Kadroları da gayet iyi. Ben Yedder, Gelson Martins, Golovin, Keita Balde gibi oyuncuları var. Kovac ile nasıl bir takım olacaklar tam bir soru işareti. Taraftarın olmaması onlar için iyi bile. Zaten pek taraftarı yoktu. Kovac ile heyecan veriyor ama beklemek lazım. 

Bu takımlara dikkat!

Geçen sezonu 3. bitiren Rennes ve 5. tamamlayan Nice, bu sezonda da dikkat edilmesi gereken takımlardan. Genç kadroları var. Sene sonu bu takımlardan çıkan oyuncuları büyük yerlerde görebiliriz. Onun dışında Reims, Montpellier ve Strasbourg'a dikkat diyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum