Futbol dünyası Maradona için yasta

Futbolun efsane isim Diego Armando Maradona'nın hayatını kaybetmesinin ardından, futbolculardan, kulüplerden, federasyonlardan başsağlığı mesajları yayınlandı.

Futbol dünyası Maradona için yasta
26 Kasım 2020 - 01:12 - Güncelleme: 26 Kasım 2020 - 01:15
Futbol dünyası bir efsaneyi, Diego Armando Maradona'yı kaybetti. Henüz 60 yaşında olan ve geçtiğimiz günlerde kalp ameliyatı geçiren Diego Armando Maradona'nın hayatını kaybetmesinin ardından futbolcular, kulüpler, federasyonlardan başsağlığı mesajları geldi.

Bir efsaneden diğer bir efsaneye

Kuşkusuz Maradona'nın futbol tarihinden en çok kıyaslandığı isim, Brezilyalı futbol efsanesi Pele'ydi. Pele de yakın arkadaşı olan Maradona'nın vefatının ardından duygusal ifadeler kullandı ve ''Ben harika bir arkadaşı kaybettim, dünya da bir efsaneyi. Umarım günün birinde gökyüzünde beraber futbol oynarız'' dedi.
 

Pele, Messi, Ronaldo gibi birçok futbolcunun yanı sıra Maradona'nın oynadığı oynamadığı birçok kulüp de başsağlığı mesajı yayınladı. Bu mesajlar içinde en dikkat çekenlerinden biri de Maradona'nın bir dönem formasını giydiği Boca Juniors'un ezeli rakibi River Plate'den geldi.

Ezeli rakipler ebedi dostlar

River Plate'in sosyal medya paylaşımında ''Hoşça kal Diego'' ifadeleri kullanıldı.
 

Arjantin'de trafik tabelaları da değişti

Arjantin futbolunun yetiştirdiği en büyük isim olan Maradona için, ülkede 3 gün yas ilan edildi. Efsane için trafik tabelaları da ''Teşekkürler Diego'' mesajı yayınladı.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum