Futbol tarihinde bir ilk böyle yaşandı

Koronadan sonra futbol sahalarında da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Aarhus ile Randers arasında oynanan maçta futbol tarihinde bir ilke tanıklık ettik.

Futbol tarihinde bir ilk böyle yaşandı
29 Mayıs 2020 - 09:38 - Güncelleme: 29 Mayıs 2020 - 11:47

Korona virüs salgınından sonra futbol geri dönmeye başlasa da, artık her şeyin eskisi gibi olmayacağının sinyallerini de alıyoruz.

Karton taraftarlar, stadyumlara kurulan ses sistemlerinin ardından şimdi de video yayını ile stadyumdaymış gibi izlenen maçlar! Danimarka'da ligin başlamasıyla Aarhus ile Randers karşı karşıya geldi. Bu sıradan bir maçtan çok daha fazlasıydı.

Aarhus Kulübü, dijital video platformu Zoom ile işbirliği yaparak stadyuma ekranlar kurdu. Bu ekranların bulunduğu tribünlerden bilet satışı yapıldı. Randers ile oynanan maçta da karşımıza ilginç görüntüler çıktı. Tribünlerin üstünde yer alan ekranlardan Zoom aracılığıyla bilet alan seyirciler karşılaşmayı sanki stadyumdaymış gibi ekran başından takip etti.

Futbol tarihinde yaşanan bir ilk

Yaklaşık 200 taraftar maçı ekranlardan izlerken, maç sırasında verdikleri tepkileri de oyuncular ekranlardan takip edebildi. Futbol tarihinde ilk kez yaşanan bu olayı FIFA da resmi twitter hesabından paylaştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum