FUTBOO | Galatasaray için kritik 8 hafta

Korona virüs arasından sonra Süper Lig başlıyor! Aradan önce iyice kızışan şampiyonluk yarışında Galatasaray, en güçlü adaylardan biri olarak gösteriliyor. Peki sarı-kırmızılı takım, verilen uzun aradan sonra lige nasıl geri dönecek? Fatih Terim ve öğrencileri üst üste 3 toplamda 23. şampiyonluğa ulaşabilecek mi?

FUTBOO | Galatasaray için kritik 8 hafta
14 Haziran 2020 - 10:17 - Güncelleme: 14 Haziran 2020 - 22:07

FUTBOO | Süper Lig'in 18. haftasında lider ile arasında 10 puan fark bulunan ve bir kesime göre şampiyonluk şansı kalmayan Galatasaray, sezonun ikinci yarısına çok iyi bir giriş yapmış ve 26. hafta sonunda liderle arasındaki puan farkını 3'e indirmeyi başarmıştı. Galatasaray çok iyi bir ivme ile yoluna devam ederken tüm dünyayı sarsan korona virüs, Süper Lig'in de ara verilmesine neden oldu. Aradan haftalar geçti ve Süper Lig 12 Haziran'da geri dönüyor? Peki Galatasaray, sezonun ikinci yarısındaki müthiş performansını korona virüs arasından sonra da sürdürebilecek mi?

Bu tip uzun aralar her zaman ivme yakalamış takımlar için olumsuz yansır ancak işin içinde Fatih Terim gibi tecrübeli ve başarılı bir teknik direktör olunca, her şey farklı ilerleyebilir. Galatasaray, 26 hafta sonunda topladığı 50 puanla lider Trabzonspor'un sadece 3 puan gerisinde... Sarı-kırmızılılar lige Rizespor ile deplasmanda oynayacakları maçla dönecek. Alınacak bir galibiyetle Galatasaray, yeniden başlayan lige bıraktığı yerden devam ettiğini göstermek isteyecektir. 

İlk 4 maç çok belirleyici olacak

Tabii her şey bu maçın kazanılmasıyla da bitmeyecek. Galatasaray, Rizespor deplasmanından sonra çok da kolay olmayan bir fikstürle karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar Rize deplasmanından sonra iç sahada Gaziantep FK ile, ardından deplasmanda Başakşehir ile ve sonrasında Türk Telekom Stadyumu'nda Trabzonspor ile oynayacak. Şampiyonluk mücadelesindeki rakipleri Başakşehir ve Trabzonspor ile oynayacağı maçlar Galatasaray adına çok belirleyici olacak. Sarı-kırmızılılar eğer bu 4 maçta kayıp yaşamamayı başarırsa, sezon sonunda üst üste 3. şampiyonluğa ulaşma şansını da oldukça arttıracak.


En büyük kozu; Fatih Terim

Fatih Terim, Galatasaraylılara göre 'İmparator Fatih Terim.' Kuşkusuz Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi, en tecrübeli teknik direktörü! Galatasaray ile özdeşleşen bir kariyere sahip Fatih Terim, bu tip yarışlara hem çok alışkın hem de bu tip stresli dönemlerden takımını başarılı bir şekilde çıkarmasını iyi bilen bir isim. Son iki sezonda yaşanan şampiyonluk sonrasında Fatih Terim elbette seriyi 3'e çıkarmak istiyor. Bunu başarabilir mi? Bu tip yarışlara alışkın olmanın verdiği avantaj elbette Galatasaray ve Fatih Terim'i bu yarışın en ciddi adaylarından biri yapıyor. Ayrıca şampiyonluğun Fatih Terim için de ayrı bir yeri olacak. Terim, sarı-kırmızılıları şampiyon yaparsa Süper Lig'de bir takımı iki farklı dönemde en az 3 yıl üst üste şampiyon yapabilen ilk teknik adam olacak. 

Galatasaray'ın Fatih Terim ile şampiyonlukları;

1996/97

1997/98

1998/99

1999/00

2011/12

2012/13

2017/18

2018/19

Gözler Radamel Falcao'da olacak

O bir dünya yıldızı! Kariyerinde Porto, Monaco ve Atletico Madrid ile önemli başarıları bulunan Radamel Falcao, sezon başında Galatasaray'a geldiğinde herkesin beklentisi çok yüksekti. Ancak yıldız oyuncunun ilk ayları beklendiği gibi geçmemişti. Falcao, sezonun ilk yarısının büyük bölümünü sakatlık sorunlarıyla geçirdi ve Galatasaray 'forvetsiz' kaldı. Zor bir dönemdi sarı-kırmızılılar için ancak Falcao 2019 yılının son ayında geri döndü. Hem de oldukça iyi geri döndü. Falcao, kısa sürede takımı adına goller atmaya başladı ve performansını yukarı çekerek, Galatasaray'ın da çıkışına büyük katkı sağladı. 

Korona virüs salgınından sonra da Galatasaray için en belirleyici isimlerden biri kuşkusuz Falcao olacak. Elinde başka golcüsü olmayan Fatih Terim, Kolombiyalı yıldızı en iyi şekilde kullanmak istiyor. Rize deplasmanı Galatasaray için olduğu kadar Falcao için de bir test olacak.

Galatasaray, Süper Lig'in 27. haftasında 14 Haziran Pazar günü deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Rizespor ile Galatasaray arasındaki mücadele 21:00'da başlayacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum