FUTBOO | Kuzey'in Kralı her şeyi belirleyecek

Süper Lig'in lideri Trabzonspor'da korona virüs arasından sonra tüm gözler Alexander Sörloth'da olacak. Kuzey'in Kralı, bıraktığı yerden devam ederse bordo-mavilileri şampiyonluk yarışında en avantajlı konumda tutmaya devam edebilir.

FUTBOO | Kuzey'in Kralı her şeyi belirleyecek
11 Haziran 2020 - 09:00

FUTBOO | Süper Lig'de zirvede bulunan Trabzonspor'da bu sezon kuşkusuz en fark yaratan isim Alexander Sörloth oldu. Sezon başında Crystal Palace'dan kiralanan Sörloth, golleriyle Trabzonpsor'un zirve yarışında en çok katkı veren ismi olmayı başardı. 'Kuzey'in Kralı' gollerine ve başarılı performansına korona virüs arasından sonra da devam ederse, bordo-mavililerin sezon sonunda şampiyon yapabilir.

Sezon başında kiralandığında aslında kimse ondan böyle bir patlama beklemiyordu ancak Norveçli sahada müthiş bir performans sergiledi. Süper Lig'de attığı 19 golle, gol krallığı listesinde ilk sırada yer alan Sörloth saha içindeki mücadelesiyle de beğeni topluyor.

Süper Lig'de 19 golü bulunan yıldız isim rakip savunmacıların pek de karşılaşmak istemeyeceği tarzdan bir oyuncu. Sol ayağını çok iyi kullanan, bunun yanında hava toplarında da etkili olan Sörloth attığı 19 golün 12'sini sol ayağıyla, 6'sını kafa vuruşuyla ve birini de sağ ayağıyla kaydetti.


Nwakaeme ile yakaladıkları müthiş uyum

Golcü oyuncu Trabzonspor'un bir diğer önemli ismi Anthony Nwakaeme ile de müthiş bir uyum yakaladı. İki isim Trabzonspor için toplam 19 gol attılar ancak bunun yanında birbirleriyle de çok uyumlular. Sörloth'un attığı 19 golün 4'ünün asisti Anthony Nwakaeme'ye ait. Bu alanda birbirlerine hazırladıkları gol olarak da Süper Lig'de bu ikili 2. sırada yer alıyor.

8 sezon sonra gol krallığı

Sörloth gol kralı olmaya aday. Peşinde 16 gollü Cisse ve 13'er gollü Muriç ile Jahovic var. Norveçli oyuncu gollerini atmaya devam eder ve sezon sonunda gol kralı olursa 7 sezon sonra Trabzonspor forması giyerek bunu başaran ilk isim olacak. Trabzonspor'da en son gol kralı 2011/12 sezonunda Burak Yılmaz olmuştu. Açıklamalarında her zaman 'takım' vurgusu yapsa da Norveçli oyuncu için ilk sezonunda gol krallığı önemli bir başarı olacaktır.

Kalan 8 haftada şampiyonluğun en büyük adayı olan Trabzonspor'da, Alexander Sörloth'un en belirleyici isim olacağını söylemek yanlış olmayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum