Galatasaray'a: "Yazık size!"

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşan Başkan Ali Koç, gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'a: "Yazık size!"
29 Nisan 2023 - 15:13
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Yüksek Divan Kurulu toplantısı, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlendi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündemle ilgili birçok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Koç'un konuşmasından öne çıkan başlıklar;

Ali Koç: "Stadyumun isminin 'Atatürk Stadı' olması konusunda mali genel kurulda bir oylama yapacağız. Böyle bir zorunlulumuz yok ancak doğru uygulamanın bu olduğunu düşündük."

Ali Koç: "4 Nisan'da yaşananların halen aydınlanmaması Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ayıbıdır. Dosyaya bakan polis, bekçi, savcı, hakim hepsi FETÖ'den ihraç olmuş. Bu konu hepimizin namusudur, sadece Fenerbahçe'nin değil tüm Türkiye'nin namusudur. Eğer istenilen gerçekleşseydi Türkiye için çok vahim şeyler gerçekleşebilirdi."

"Bu kulüp bitmez"

Ali Koç: "Bu kulüp bitmez, terör örgütü de bitiremez, kimse bitiremez."

Ali Koç: "Yoğun bir hafta sonu olacak. 2 voleybolda finale yükselip futbolda rakibimizle farkı 3'e de indirebiliriz, şampiyonluk yolunda ağır darbe de alabiliriz. Ancak en azından Fenerbahçe, bulunduğu her branşta zirveye oynamayı sürdürüyor."

Ali Koç: "Basketbolda sezon başı hedefimiz play-off'tu. Ancak sezon içinde yaşanan gelişmeler ile 4 veya 5. sırada tamamlayabileceğimizi düşündük. Olympiakos, Euroleague'in en güçlü takımı, bize 2 tane ağır mağlubiyet yaşatmışlardı bu sezon ama oradan 1 galibiyet çıkarmayı başardık ve seriyi İstanbul'a getirdik. Oradaki atmosferi gördük, bizim salonumuzda biraz sessiz geçiyor maçlar. Bunu dikkate almamız lazım."

"Kadın basketbolu yeniden düşünecektik"

Ali Koç: "Kadın basketbolda inanılmaz bir kadro kurduk. İnşallah kadroyu gelecek sezon da muhafaza edip başarılarımızı sürdürebiliriz. Eğer bu sene de Euroleague'i alamasaydık yönetim kurulu olarak şubenin geleceğini gözden geçirme kararı alacaktık."

Ali Koç: "Basketbolda erkeklerde ve kadınlarda EuroLeague kupası olan ilk kulübüz. Aziz Yıldırım'a teşekkür ederim. Basketbolda çıtayı yükseltti. Sayın Aziz Yıldırım'a bu nedenle özel bir parantez açmak istedim. Biz de bu yoldan devam ettik."

"Seviyelerine inmek istemiyorum ama..."

Ali Koç: "TFF ziyareti... Bunların seviyesine inmek istemiyorum ancak başka türlü de bunlarla mücadele edemeyiz. Çalınan puanlarımızın yanından çalınmaya çalışılan puanlarımız bizi çok rahatsız etti. Gittiğimiz her yerde dayak yemeye başladık ve rakip kart yememeye başladı."

Ali Koç: "Güç nerede, kim daha çok gürültü çıkarıyor sosyal medyada, TFF kime daha çok kulak veriyor. Bu hakemlerimizi etkiliyor."

Ali Koç: "Tahkim Kurulu'nda yer alan ismin yaptığı beğeniyi sorduk, 'Oğlu yanlışlıkla beğenmiş' dediler. Biz de yedik..."

Ali Koç: "Tüm bunların üzerine TFF'ye gidip 'Sayın başkan, biz iyi iyi niyetten şüphelenmeye başladık. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayın diye bir talimat mı aldınız?' dedik. Zaman gösterecek ancak biz en ağırını bu kulübün 18 yıl başkanvekilliğini yapmış kişide yaşadık."

"Biz gittik diye gittiyseniz yazık"

Ali Koç: "Malum kulübün başkanına sesleniyorum; Biz randevu alıp gittik. Siz ise randevu almadan, eski bürokrat olan köstebeğinizle beraber gitmişsiniz oraya. Ne konuştuğunuzu bilmiyorum ancak biz gittik diye oraya gittiyseniz yazık size."

Ali Koç: "Her zaman meyvesini aldıkları için... Oradaki köstebekleri sabahtan akşama kadar onların menfaatleri için çalışıyor. Sayın başkana da o insana dikkat etmesini öneriyorum."

"Metin Öztürk'ü aradım"

Ali Koç: "Erden Timur hakkında dosya hazırlattığım iddiası... Ben bunu ciddiye almadım ancak Fatih Altaylı'nın sert bir yazı yazdığını görünce Metin Öztürk'ü arayıp 'Siz böyle dediniz mi?' dedim. O da benim hatırladığım gibi söyledi. Daha sonra Kulüpler Birliği toplantısında bana 'Oturup konuşsanıza' dedi. Ben televiyzona davet ediyorum gelmiyorlar. Bu kişi hakkında bizi bir sürü bilgi geliyor. Tutulmayan sözler, zamanında teslim edilmeye mülklerle ilgili. Biz buna mı dönelim? Ben ne dosya hazırlayacağım!"

Ali Koç: "Bugün TFF çıkıp, 'Ne var kardeşim elinde anlat' dese bu kadar rahat davranamayacaklar. Ne var kardeşim, çıkın anlatın! Ne yazık ki rakibimizin kötülük yapma meziyeti takdire şayan. Bunu yaparken de herhangi bir vicdani sorgulama yaşamamaları da çok enteresan. Biz bunu yapamayız."

Ali Koç: "Ligi bitirmemek, gayrimenkul projelerini bitirmemeye benzemez demeliydik! O zaman bilmiyorduk...Bizim örgütle verdiğimiz savaş, gurur kaynağımızdır. Sizinki ise şampiyonluk vesilesidir. Şampiyonluk posterlerini revize etmeyi Allah kimseye nasip etmesin."

Ali Koç: "Beşiktaş dün bir açıklama yaptı, 'Pusu kültürü' diye. Bizimle ilgili kısmı anlayamadım ancak lütfen okuyun o açıklamayı. Bu yapılanma, hangi örgütü hatırlatıyor size. Siz bu terör örgütünün en güçlü döneminden nemalanırken biz Fenerbahçe olarak onlarla savaşıyorduk. Allah kimseye şampiyonluk fotoğraflarını revize etmeyi nasip etmesin."

Ali Koç: "Seçimler bitsin, Florya Projesi ile ilgili de konuşacağım. Adil rekabet var mı yok mu göreceğiz."

"Başkan adayı bulun konuşalım"

Ali Koç: "Kapı kapı dolaşıp, başkan arıyorsunuz! Bulun, genel kurula gidelim! Başkan adayı bulursanız, er meydanına ben geliyorum. Sabrım taşmaya başladı, bulana kadar da altımızı oymayın."

Ali Koç: "Biz kötü oynadık diye hakkımızı korumamalı mıyız? İstanbulspor maçında kötü oynadık ama puanımızı çaldılar. Biz bu sene 107. sırada Avrupa'ya başladık, şu an 58. sıradayız. İlk 25'te olmalıyız ancak ivmeyi görmeniz için söylüyorum. Bu sezon 2.20 puan ortalamamız var."

"Bu sene doğru işler yaptık"

Ali Koç: "Biz, bu sene doğru şeyler yaptık. Bu seneki performansımızla, şu an bizim şampiyonluk havasına girmemiz gerekirdi. Ofsaytımsı, Adana Demirspor... Sadece 2 maç söylüyorum. 5 puan fark ediyor."

Ali Koç: "Dün Olympiakos maçına kötü başladığımız zaman çok ağır tweetler atıldığını gördüm ama maç sonu onlardan ses gelmiyordu. Hep destek tam destek, pazara kadar değil mezara kadar... Bunlardır bizim kültürümüz, biz böyle büyüdük. Ama bugün bakın; rakip takımda gol atan alkışlanıyor, 1-0 geriye düşelim 2. gol için tezahürat yapılıyor. Bu normal mi? Lütfen, artık silkelenmemiz lazım."

Ali Koç: "Son YDK toplantısında şampiyonluk için inancımız neyse şu anda da aynı. Bir dostum ile konuştum ve 'Ben artık ilahi adalete de inanmıyorum' dedim. O da bana 'Kimse tamamen şanslı veya tamamen şanssız olamaz. Elbet dönecektir.' dedi. İnşallah döner."

Ali Koç: "Maç bittikten sonra bize tepki gösterin bu sizin en doğal hakkınız ama rica ediyorum maç devam ederken futbolcularımızı ıslıklamayın tepki göstermeyin. Genç oyuncularımız var, olumsuz etkileniyorlar."

(Sporx)

YORUMLAR

  • 0 Yorum