Galatasaray Akhisar'a patladı: 6-0

Galatasaray, rahat kazandı! Süper Toto Süper Lig'in 19

Galatasaray Akhisar'a patladı: 6-0
28 Ocak 2017 - 09:00

Galatasaray, rahat kazandı! Süper Toto Süper Lig'in 19. haftasında Sarı kırmızılılar, konuk ettiği Akhisar Belediyespor'u 6-0 mağlup etti.

Süper Toto Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray ile Akhisar Belediyespor kozlarını paylaştı. Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı sarı kırmızılılar, 6-0 kazandı.

Maça hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. İlk dakikalarda Bruma ve Podolski'yle ataklar geliştiren Cim Bom aradığı golü 9. dakikada Semih Kaya ile buldu. Sol taraftan kullanılan koşe vuruşu sonrasında Wesley Sneijder'in ortasına iyi yükselen Semih, kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da ataklarını sürdüren sarı kırmızılılar, 25. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan gelişen galatasaray atağında Podolski ile verkaça giren Bruma, skoru 2-0'a getirdi.

Karşılaşmanın 33. dakikasında gelişen atakta Podolski'nin vurduğu şut kaleci Fatih'ten döndü. Dönen topu tamamlayan Yasin, farkı 3'e çıkardı.

İlk yarının bitimine 4 dakika kala bir kez daha sahneye çıkan Portekizli futbolcu Bruma, ilk yarının sonucunu belirleyen golü filelere gönderdi ve Galatasaray soyunma odasına 4-0 önde girdi. 

İkinci yarıda skor üstünlüğü sayesinde rahat bir oyun sergileyen sarı kırmızılılar, 79. dakikada Selçuk'un penaltısıyla 5. golü buldu. Sinan Gümüş'ün 87. dakikada attığı gol ise mücadelenin son golu oldu ve Galatasaray sahadan 6-0 galip ayrıldı. 

Bu sonucun ardında ligde 12. galibiyetini alan Galatasaray puanını 39 yaparken, Akhisar Belediyespor 21 puanda kaldı. 

300. GOL YASİN'DEN

Karşılaşmanın 33 dakikasında 3. golünü atan Yasin Öztekin, Türk Telekom Arena'daki 300. golü kaydetmiş oldu. 

ASİST CANAVARI SNEIJDER

Asist krallığında lider konumda bulunan Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, Aksihar maçında yaptığı 3 asistle asist sayısını 11'e çıkardı.