Galatasaray-Barcelona muhtemel 11'ler

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Barcelona ile kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...    

Galatasaray-Barcelona muhtemel 11'ler
17 Mart 2022 - 03:47 - Güncelleme: 17 Mart 2022 - 22:53
UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Galatasaray ile Barcelona karşı karşıya gelecek. 

Nef Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı İspanyol hakem Daniele Orsato yönetecek. Mücadele saat 20:45'ten itibaren EXXEN'den naklen yayınlanacak.

Galatasaray - Barcelona muhtemel 11'ler

Galatasaray: Pena, Boey, Nelsson, Marcao, Van Anholt, Taylan, Berkan, Feghouli, Kerem, Babel, Mostafa

Barcelona: Ter Stegen, Dest, Garcia, Pique, Alba, Nico, De Jong, Pedri, Dembele, Ferran Torres, Aubameyang

İlk maçta gol yemedi

Grupta ilk 4 haftada 8 puan toplayan Galatasaray, Marsilya maçının son düdüğüyle birlikte tur biletini garantileme ihtimali vardı. Bu fırsatı tepmeyen sarı-kırmızılılar, sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı ve tur atlamayı başardı. Ancak Lazio'nun Moskova'da puan kaybı yaşamaması, liderliği son maça bıraktı.

Temsilcimiz, grubun son haftasında Lazio ile berabere kaldı ve play-off turu oynamadan kendisini son 16 turuna seri başı olarak atmayı başardı. Camp Nou'da sahadan gol yemeden beraberlikle ayrılan Galatasaray, bu moralle ligde de Beşiktaş derbisini kazandı ve maç öncesi önemli bir çıkış yakalamış oldul

Duvarı aşamadı

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih, Benfica, Dinamo Kiev'in yer aldığı grubu 3. sırada bitiren ve uzun yıllar sonra Avrupa Ligi'nde mücadele etmek zorunda kalan Barcelona, bir önceki turda Napoli'yi 1-1 ve 4-2'lik skorla safdışı bırakmayı başardı. Sezona oldukça kötü başlayan Katalan ekibi, son dönemde aldığı iyi sonuçlarla formunu yakaladı.

Camp Nou'da oynanan maçta da gösterişli bir futbol ortaya koyması beklenen Barcelona, Galatasaray'ın iyi hazırlanmış oyun planına karşılık veremedi. Artık çeyrek final bileti için 55 bin taraftar önünde gol atmaya ihtiyaç duyacaklar.

Barcelona 5-1 önde

Galatasaray ile Barcelona tarihlerinde 9. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılar 2 mücadeleyi kazanırken Katalan ekibi sahadan 5 kez galibiyetle ayrıldı. Diğer iki karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum