Galatasaray - Başakşehir muhtemel 11'ler

Galatasaray, Süper Lig'de 2021-2022 sezonun 17. haftasında Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Galatasaray - Başakşehir muhtemel 11'ler
18 Aralık 2021 - 01:53
Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun 17. hafta maçında Galatasaray ile Başakşehir kozlarını paylaşacak.

Nef Stadyumu'nda saat 19:00'da oynanacak mücadeleyi Zorbay Küçük yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray: İsmail Çipe, Yedlin, Nelsson, Marcao, Aanholt, Cicaldau, Berkan, Taylan, Morutan, Kerem, Diagne

Başakşehir: Muhammet, Hasan Ali, Ndayishimiye, Duarte, Ömer Ali, Mahmut, Berkay, Visca, Deniz, Chadli, Okaka

Ligde kötü günler devam ediyor

Yeni ve genç bir takım kuran Galatasaray'da uyum süreci devam ediyor. Ligde ilk 4 haftada 8 puan toplamalarına karşın son 2 maçta belki de gençliğin azizine uğradılar. Kasımpaşa ve Trabzonspor karşısında 2-0 öne geçmelerine karşın sahadan birer puanla ayrılmak zorunda kaldılar. Ancak UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio gibi bir takıma karşı ortaya koydukları oyun, taraftarları ciddi anlamda umutlandırdı.

Maurizio Sarri'ye topa sahip olarak oyun anlamında yanıt vermeyi başaran sarı-kırmızılılar, genç oyuncuların performansı da yüzleri güldürdü. Ancak ligde beklenmedik bir tablo ortaya çıktı. Önce Alanyaspor'a 1-0 kaybeden sarı-kırmızılılar, Kayseri'de de 3-0'lık yenilgi aldılar ve oyun olarak kötü bir tablo çizdiler.

Göztepe maçı ise dönüm noktası oldu. Türk Telekom'da 1-0 geriye düşmelerine karşın sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Sonrasında ise Rizespor ve Konyaspor karşılaşmalarında zor da olsa sahadan galibiyetle ayrılmayı başardılar. Sarı-kırmızılılar, hafta içi de Lokomotiv'i Moskova'da devirerek Avrupa'da liderliğini sürdürdü ve derbi öncesi moral depoladı.

Derbide öne geçmelerine karşın sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrılan Galatasaray, rakiplerinin puan kayıpları sonrasında bir kez daha fırsatla karşılaştı. Sarı-kırmzılılar, Gaziantep FK'yı yenerek halinde Beşiktaş ile puanını eşitledi, Fenerbahçe'nin de önüne geçti.

Ancak Beşiktaş ile Trabzonspor'un karşı karşıya geldiği haftada Galatasaray, Karagümrük ile berabere kaldı ve zirveye yaklaşamadı. Son hafta ise evinde Fenerbahçe'ye kaybederek bir darbe daha aldılar. Hafta arası Avrupa Ligi'nde Marsilya galibiyetiyle morallenen Galatasaray'ın nasıl bir geri dönüş yapacağı merak ediliyordu. Malatya'da oynanan karşılaşma ikinci yarıda bulunan pozisyonlara karşın 0-0 sona erdi ve sarı-kırmızılılar zirvenin 14 puan gerisine düştü.

Hafta arasında Lazio ile berabere kalarak grubunu lider tamamlayan Galatasaray, mart ayına kadar Avrupa'da maç yapmayacak. Tüm konsantrasyonunu lige çevirecek olan Galatasaray, ilk sınavını Sivasspor karşısında istediği gibi veremedi. Sahadan 1-0'lık yenilgiyle ayrılan sarı-kırmızılılar, Muslera'yı da sakatlığa kurban verdi.

Son 10 maçta eşitlik var

Galatasaray ile Başakşehir arasında oynanan son 10 maçta 2 beraberlik sonucu çıktı. Diğer 8 karşılaşmada taraflar 4'er kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum