Beşiktaş-Galatasaray 344. randevuda

İki ezeli rakip Avrupa Kupası maçlarının ardından Spor Toto Süper Lig 14. Hafta maçı için Vodafone Park'ta karşı karşıya geliyor. Başakşehir'in kendi evinde DG Sivasspor'a yenilmesiyle birlikte bu karşılaşmanın önemi daha da büyüdü.

Beşiktaş-Galatasaray 344. randevuda
01 Aralık 2018 - 11:30 - Güncelleme: 02 Aralık 2018 - 14:21

Beşiktaş ile Galatasaray ezeli rekabetteki 344. randevuya çıkıyorlar. Hafta içinde Avrupa Kupası maçlarında mücadele eden iki takım, Spor Toto Süper Lig'in 14. Haftası'nın en önemli mücadelesinde bu akşam Vodafone Park'ta karşılaşacaklar.

Dün lider Medipol Başakşehir'in kendi evinde DG Sivasspor'a yenilmesiyle birlikte bu karşılaşmanın önemi daha da büyüdü. Özellikle Beşiktaş alacağı bir galibiyetle birlikte tekrar şampiyonluk yarışının içine dahil olmak istiyor. Galatasaray ise eksik kadrosuyla bu zorlu deplasmandan mutlak puan alma amacında.

Hakem Cüneyt Çakır

Bu akşam (2 Aralık Pazar) saat 20:00'de başlayacak ve beIN Sports 1 kanalından naklen ekranlara gelecek karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek. Hafta içinde Tottenham-Inter Şampiyonlar Ligi mücadelesini de yöneten Cüneyt Çakır'ın yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Koray Gençerler.

Bu zorlu karşılaşmanın VAR hakemi ise Mete Kalkavan oldu.

Beşiktaş'ta Quaresma dönüyor

UEFA Avrupa Ligi I Grubu maçında Norveç'in Sarpsborg 08 ekibini 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup etmeyi başaran Beşiktaş'ta 2 önemli eksik bulunuyor. 21 puanla haftaya dördüncü sırada başlayan siyah-beyazlı takımda sakatlıkları süren Pepe ve Babel'in bu maçta da forma giymesi beklenmiyor. Buna karşın Quaresma, Gökhan Gönül ve Medel'in derbide forma giymesi bekleniyor. Gökhan Töre ve Roco'nun durumları ise belirsiz.

Galatasaray'da 7 eksik var

Spor Toto Süper Lig'de 24 puanla 3. sırada bulunan Galatasaray'da ise 4 oyuncu cezalı. Serdar Aziz, Donk, Ndiaye ve Rodrigues cezaları nedeniyle derbide yer alamayacaklar. Belhanda, Sinan Gümüş ve Emre Akbaba ise sakatlıkları süren oyuncular.

Muhtemel onbirler

Beşiktaş: Karius - Adriano (Gökhan Gönül), Necip, Vida, Caner - Atiba, Medel - Quaresma, Ljajic, Mustafa - Vagner Love

Galatasaray: Muslera - Linnes, Ozan Kabak, Maicon, Nagatomo - Selçuk İnan, Fernando - Mariano, Feghouli, Onyekuru - Eren Derdiyok

Terim ve Şaş locadan izleyecek

Sarı-kırmızılı takımda ayrıca Fenerbahçe derbisi sonrası çıkan olaylar nedeniyle cezalı duruma düşen teknik direktör Fatih Terim ve antrenör Hasan Şaş karşılaşmayı Vodafone Park'taki bir locadan izleyecekler ve kulübede diğer antrenör Ümit Davala görev yapacak. 

İddaa'ya göre Beşiktaş favori

Karşılaşmanın İDDAA oranları da Beşiktaş daha ağır basıyor. Ev sahibi siyah-beyazlı takımın galibiyet oranı 1.55, konuk Galatasaray'ın galibiyet oranı ise 4.00 olarak belirlenmiş. Beraberliğe ise 3.30 oran verilmiş.

Galatasaray 121-109 önde

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924'te Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 94 yıllık rekabette, geride kalan 343 maçın 121'ini Galatasaray, 109'unu Beşiktaş kazandı, 113 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-Kırmızılılar'ın 482 golüne, siyah-beyazlılar 451 golle karşılık verdi.

Ligde 120 maç oynadılar

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 120 maçta, genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takımın ligde oynadığı karşılaşmalarda Galatasaray 44, Beşiktaş ise 34 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 42 müsabakada eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılı takım 148, Siyah-Beyazlılar ise 127 gol attı.

Ligde geçen sezon oynanan maçları ev sahibi takımlar kazandı. Beşiktaş, sezonun ilk yarısında Vodafone Park'ta 3-0, Galatasaray da Türk Telekom Stadı'nda 2-0 galip geldi. 

Son 28 lig maçında 6 kırmızı kart çıktı

Rekabetteki son 28 lig maçında 6 oyuncu kırmızı kart gördü.

İki ezeli rakip arasında Süper Lig'de yapılan son 28 derbide hakemler Beşiktaşlı Matias Delgado, Roberto Hilbert, Veli Kavlak ve Dusko Tosic ile Galatasaraylı Felipe Melo'ya (2 kez) kırmızı kart gösterdi.

Bu süre içinde ayrıca iki takım oyuncularına toplam 142 sarı kart çıktı. Beşiktaş'tan 73, Galatasaray'dan ise 69 futbolcu sarı kart gördü.

Penaltılar derbilere damga vuruyor

Beşiktaş-Galatasaray derbilerine son yıllarda penaltılar damgasını vuruyor.

İki takım arasında ligde yapılan son 31 maçta hakemler toplam 13 kez penaltı kararı verdi, 8 karşılaşmada penaltı golleri derbinin sonucu üzerinde belirleyici etki yaptı.

Söz konusu dönemde hakemler Galatasaray için 9, Beşiktaş için de 4 kez beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş 4 vuruşu da gole çevirdi, Galatasaray 3 kez penaltı kaçırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum