Galatasaray bu alanda Avrupa'nın en kötülerinden

Bu sezon özellikle yediği kafa golleriyle birçok maçta puan kaybeden Galatasaray, bu alanda Avrupa'nın en kötü dört takımından biri oldu.

Galatasaray bu alanda Avrupa'nın en kötülerinden
29 Mayıs 2017 - 18:11 - Güncelleme: 29 Mayıs 2017 - 18:22

Spor Toto Süper Lig'de 32 hafta itibarıyla 58 puanla 4. sırada yer alan Galatasaray, bu sezon kalesinde 37 gol görürken 16'sını kafa vuruşlarıyla yedi. Bu rakam Sarı-Kırmızılı ekibi, Avrupa'nın bu alanda en kötü takımları listesine dördüncü sıradan soktu. 

Futstats'tan Çağan Kesmen'in analizine göre Avrupa'nın büyük ligleri arasında en çok kafa golü yiyen 20 takım içerisinde Galatasaray toplam gol sayısı bakımından topu filelerinde en az gören takım olarak dikkat çekiyor. 

İKİ TEKNİK DİREKTÖR DE SORUNU ÇÖZEMEDİ

Sezona Jan Olde Riekerink ile başlayan ardından da Igor Tudor'u göreve getiren Sarı-Kırmızılılar, ligin en iyi kalecilerinden biri olarak görülen Fernando Muslera'ya sahip olmasına rağmen yediği kafa golleriyle bu alanda Avrupa'nın kendi liglerinde en kötü takımlarıyla aynı listede yer aldı. 

1. SIRADA OSASUNA VAR

La Liga'dan düşen ve sezonu 94 gol yiyerek kötü bir rekorla kapatan Osasuna, en çok kafa golü yiyen takım olarak zirvede yer alırken, ikinci sırayı Premier Lig'den 20. yani sonuncu olarak düşen Sunderland, 16 kafa golüyle alırken Bundesliga'da Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazanan Freiburg da 16 golle üçüncü basamakta kendine yer buldu.

İŞTE O TABLO


YORUMLAR

  • 0 Yorum