Galatasaray'da Ali Sami Yen anıldı

Galatasaray Kulübü’nün ilk adımlarını atan ve ilk başkanı olarak sportif tarihine start veren Ali Sami Yen, vefatının 66. yıl dönümünde anıldı.

Galatasaray'da Ali Sami Yen anıldı
29 Temmuz 2017 - 12:39 - Güncelleme: 29 Temmuz 2017 - 12:44

Galatasaray Kulübü’nün kurucusu Ali Sami Yen, Feriköy Mezarlığı'ndaki anma töreniyle anıldı. Törene sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek, başkan yardımcısı Nasuhi Sezgin, yönetici İsmail Sarıkaya'nın yanı sıra, disiplin kurulu başkanı Celal Emon ve Ali Sami Yen'in sevenleri dahil oldu.

Törende söz alan Özbek, "Kulübümüzün kurucusu Ali Sami Yen'in 112 yıl önce attığı tohum bugün çınar haline geldi. Böyle değerli bir varlığı bize emanet ettiği için teşekkür ediyorum. Ali Sami Yen'in emanetini daha ileri götürmeyi görev edindik" ifadelerini kullandı.

 

SEBA’YI DA ES GEÇMEDİ

Ali Sami Yen’i saygıyla anan Dursun Özbek ve beraberindekiler daha sonra Beşiktaş Kulübünün onursal başkanlarından Süleyman Seba'nın da kabrini de ziyaret etti. 

Ziyareti değerlendiren Özbek, "Her ikisi de Türk sporuna büyük hizmetler verdi. Onların verdiği hizmetlerin büyüklüğü, derecesi bugün daha iyi anlaşılıyor. Bu büyüklerimizin Türk sporunda daha iyi anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Her ikisinin de mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum