Galatasaray'da değişmeyen bir gelenek

Galatasaray son yıllarda daha önce futbolcu olarak forma giyen isimleri teknik kadroya katma konusunda bir gelenek kazandı. Geleneğe Albert Riera da dahil oldu...

Galatasaray'da değişmeyen bir gelenek
12 Ağustos 2020 - 20:34

FUTBOO Galatasaray’da Hande Sümertaş ve Hasan Şaş’ın görevinden ayrılmasının ardından Fatih Terim’in teknik heyetine katılacak isimler merak ediliyordu.

Geçtiğimiz sezon İstanbul'a gelerek Fatih Terim ile görüşen ancak salgın sonrasında rötar yapan Riera hamlesi artık resmiyete döküldü. Galatasaray'ın eski oyuncusu Riera, Fatih Terim'in teknik ekibine katıldı ve sabah yapılan çalışmaya da katıldı. 

Galatasaray son yıllarda teknik kadrosunda, hatta teknik direktör olarak daha önce futbolculuk yapmış isimleri kullanmasıyla dikkat çekiyor. Galatasaray bu alışkanlığına devam ederse, Elmander hatta Sneijder gibi isimlerin ilerleyen süreçte teknik kadroda yer almaları sürpriz sayılmaz.

Peki bugüne kadar Galatasaray hangi eski oyuncularını teknik kadroda kullandı?

Claudio Taffarel

Akla ilk gelen isimlerin başında kısa süre önce takımdan ayrılan Claudio Taffarel var. 2000 yılında UEFA Kupası’nı kazanan kadroda da yer alan Taffarel, sarı-kırmızılı takımda farklı dönemlerde kaleci antrenörü olarak görev yapmıştı. Tecrübeli isim son olarak geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılı takımın teknik kadrosundaki görevinden ayrıldı.

Ümit Davala

Fatih Terim’in uzun yıllardır yardımcılığını yapan Ümit Davala, Galatasaray’daki görevine devam edenler arasında yer alıyor. Davala daha önce farklı dönemlerde Galatasaray’da görev yapmıştı. O da Taffarel gibi 2000 UEFA Kupası’nı kazanan ekipte forma giyiyordu.

Necati Ateş

2004-2009 arası ve 2012 yılında Galatasaray’da futbol oynayan Necati Ateş de sarı-kırmızılı takıma daha sonra antrenör olarak dönen isimler arasında. Necati Ateş, 2018 yılında Galatasaray Akademisi’nde göreve getirilmişti.

Tugay Kerimoğlu

Tugay Kerimoğlu da futbolculuk sonrası dönem dönem Galatasaray teknik ekibinde yer aldı. Kerimoğlu A takımda Hagi, Fatih Terim, Bülent Ünder ve son olarak Roberto Mancini’nin yardımcılıklarını yaptı.

Gheorghe Hagi

Galatasaray tarihinin en önemli isimlerinden Gheorghe Hagi, sarı-kırmızılı takımın başına futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktör olarak da geçti. Yardımcı antrenör olarak değil, A takım teknik direktörü olarak Hagi 2004/2005 sezonunda Galatasaray’da çalıştı.

Hasan Şaş

Galatasaray’da sezon bitmeden görevinden ayrılan Hasan Şaş da teknik kadroda birkaç farklı dönemde görev almıştı. Fatih Terim’in çalıştırdığı dönemlerde sarı-kırmızılı takımın teknik kadrosunda yer alan Şaş, 2019/2020 sezonunun sonu gelmeden görevinden ayrıldı.

Bülent Korkmaz

Hagi gibi UEFA Kupası’nı kazanan kadronun önemli isimlerinden olan Bülent Korkmaz da doğrudan antrenör olarak sarı-kırmızılı takımda görev yapmıştı. Bursaspor, Gençlerbirliği. K. Erciyes deneyimlerinden sonra Korkmaz 2009 yılında Galatasaray’da da kısa bir süre antrenör olarak görev yaptı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum