Galatasaray'da Fatih Terim kararı

Mustafa Cengiz, GS TV ekranlarında son günlerde konuşulan konulara yanıt verirken, Fatih Terim ile hiçbir sorunun yaşanmadığını dile getirdi. Mustafa Cengiz, İrfan Can Kahveci başta olmak üzere transfer iddialarına da yanıt verdi.

Galatasaray'da Fatih Terim kararı
14 Ocak 2021 - 15:14 - Güncelleme: 14 Ocak 2021 - 16:08
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fatih Terim ile yaptığı görüşmenin ardından GS TV ekranlarındaki canlı yayında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengiz, Fatih Terim ile yolların ayrılması gibi bir durumun kesinlikle olmadığını söylerken, transfer iddialarıyla ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in yaptığı açıklamada öne çıkan bölümler;

Fatih Terim ile yola devam

Fatih Terim ve basında çıkan söylentilerle ilgili konuşan Mustafa Cengiz ''Hocamızla bir haftadır görüşemedik, yoğun trafik var. 'Ya hocam neden yalnız hissediyorsun?' dedim. 'Sinirlendim, o an öyle hissettim' dedi. Allah, hocamdan bu yaşta bu sinerjiyi, bu gücü eksiltmesin. Bu yaşta kenarda çıldırıyor, yağmuru ve karı yiyor. Bu sadece parayla olacak iş değil. Hocamıza hak verdik, bazen hak vermiyoruz. Kavgalıydık da barıştık gibi bir şey yok. Hocamla medya önünde tartışmam. Ben sadece güzellik konuşurum. Hocam da söyler, ben de söylerim. İkimiz de aynı güney karakterine sahibiz. Lafımı kimseden esirgemem, kimseden çekinmem. Hocamdan çekinmem, hocam da çekinmez. Medya üzerinden tartışmayız. Hocamın söylediği şeyler çok başka. Bir sorun yok. Eğer kavga izlemek için çekirdek aldılarsa, Netflix izlerken kullanırlar'' ifadelerini kullandı.

Fatih Terim'in sözleşmesi Mayıs'ta bitmiyor.
                                                                                         Mustafa Cengiz

Fatih Terim'in sözleşmesi

Fatih Terim'in sözleşmesinin devam ettiğinin altını çizen Cengiz ''Fatih Terim'in sözleşmesi Mayıs'ta bitmiyor. Terim'in sözleşmesi yönetim iptal ederse biter. 2+3 yaptık. Opsiyon devam ediyor. Kira kontratı yaptıysanız, bilirsiniz. Hocam da istedi, bu sözleşmeyi beraber yaptık. Biz girmeyiz, olmayız ve onlar hocamla görüşsün diye. Otomatik kalkmıyor. Hocamın onu demesi serzeniş, adrenalin'' dedi.

İrfan Can, Onyekuru ve Visca hakkında da konuşan Mustafa Cengiz ''Hepsi değerli, Onyekuru, Visca, İrfan, Modamed... Ancak transfer olmasa da Galatasaray mevcut kadrosuyla şampiyon olur. İrfan Can ve Visca değerli oyuncular. Göksel 13-14 milyon euro istiyor ama bence daha değerliler. Vermezse Mahmut, neylesin Mahmut. Transfer için nakit yaratmak zorundayız. Mayıs'tan sonrasına çek yazarım, İrfan'ı da diğerini de alırım. Bana engel olabilecek var mı? Kim engel olabilir. Bana bunu öldürseler yapmam. Bana beceriksiz desinler. Galatasaray'ın geleceğini karartmam. Hocamızla da konuştuk, aslan gibi... Hocamız da diyor ki 'Olursa olur, olmazsa da bu kadroyla şampiyon oluruz.' Hocamızın dediği isimler için çalışmalarımız sürüyor'' dedi.

''Hiç transfer yapamayabiliriz''

Hiç transfer yapmayabileceklerini de söyleyen Cengiz ''Hiç transfer yapamayabiliriz. İstifa en kolay yol, beni kurtarır ve bana iyilik olur. Aradan süre geçtikten sonra buraya kayyum atanırsa buna dayanamam. Kayyum isteyenler de oldu ama iyi niyetli değiller. Çok uğraştım. İstanbul yanıt veremedi, Ankara'ya gittim. 'Partilere nasıl izin veriyorsunuz?' dedim. 'Size toplantı izni verirsek, herkese vermek zorundayız' dediler. Bana 'Ayarladılar, seçim iptal olacağı için tarih belirledi' dediler. Ben neden girmeyeyim seçime? Ben enayi miyim? 2,500 kişi bana oy vermiş, bu namustur. Onlara ihanet edemem. Onların ricasıyla girerim, ben girer miyim, onu hiç bilmiyorum'' şeklinde konuştu.
''Falcao gelip 'Kulüp buldum' derse...''

Son olarak Falcao ve ayrılık haberleriyle ilgili bir değerlendirme yapan Cengiz ''Falcao taraftarın isteğiyle yapılan bir transferdir. Çok karakterli bir oyuncu. Galatasaray'a stat atmosferini yaşama hayaliyle geldi. Kendini kanıtlamak için ilk maçlar kendine çok yüklendi. Falcao bize gelir derse 'Ben şu kulübe transfer olmak istiyorum', Galatasaray'ın da menfaatlerine uyarsa müsade ederiz'' dedi.

Yabancı sınırındaki değişikliğe de gönderme yapan Mustafa Cengiz, ''Hocama, gençler için teşekkür edeirm. Hata da yapabilirler. Seyirci olmadığı için 'Yuh' bitti ama sosyal medyada çocukları idam ediyorlar. Lütfen yapmayın. Sosyal medyada kullandığım bir hesap yok. Yöneticilerimin de yok. Bir iki defa 'Sakın' dedim. Tweet atan yöneticilerimden de rahatsızım. Yeniden gelirsem tweet yasak. Ben de şampiyon olursak 'Hayırlı olsun' diye atıyorum. Sahte hesaplar ortaya çıksın diye yapıyorum. Hocam da 'Keşke ben ataydım da Kerem kaçırmasaydı' dedi. Ben de bunu söyledim. Yabancı 16'ya çıktı. Hocama dedim ki 'Sen 14 yaptın yetmemiş, 16'ya çıkardılar'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum