Galatasaray'da istikrarın ismi değişmedi

Bu sezon da Galatasaray’ın en istikrarlı oyuncusunun adı değişmedi. Kötü geçen lig boyunca sarı-kırmızılı takımın vazgeçilmez oyuncusu kaleci Fernando Muslera oldu.

Galatasaray'da istikrarın ismi değişmedi
05 Haziran 2017 - 13:14

Son iki sezonda takımın en önemli oyuncularından olan Fernando Muslera bu yıl da istikrarıyla geleneği bozmadı. Uruguaylı kaleci 22 futbolcunun forma giydiği Galatasaray’da sezon boyunca sahada en fazla kalan isimlerin başındaydı.

 Sarı-kırmızılı kulübe geldiğinin 6. sezonunda da takımı çalıştıran hocaların vazgeçilmezi olan tecrübeli kaleci, ligde takımının bu sezon oynadığı 34 maçın tamamında sahada yer aldı ve tam 3 bin 60 dakika görev yaparak müthiş bir grafik yakaladı.

Uruguaylı, bu sezon kalesinde 39 gol görürken sarı-kırmızılı takımda en kötü ikinci sezonunu geçirmekten kurtulamadı. Fernando Muslera, geçtiğimiz sezon ise koruduğu kalesinde 46 gol görmüştü.

KAPTAN İKİNCİ SIRADA

Galatasaray'da Muslera'dan sonra sahada en fazla kalan oyuncu ise takımın tecrübeli kaptanı Selçuk İnan aldı.

Selçuk İnan görev aldığı 32 karşılaşmanın tamamına ilk 11'de başlayarak 2 bin 650 dakika sahada kalarak arkadaşlarına örnek oldu.

Selçuk, 4'ü penaltıdan olmak üzere bu sezon ligde 6 gol atma beceresini gösterdi.

BRUMA COŞTU

Armindo Bruma ise Süper Lig'de bu sezon sarı-kırmızılı formayı en fazla giyen üçüncü futbolcu oldu. Sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken ve Almanya'nın Leipzig ekibine transfer olması beklenen Portekizli yıldız, ligde 30 karşılaşmada 2 bin 555 dakika görev aldı.

En istikrarlı sezonunu geçiren Portekizli yetenek, 11 golle aynı zamanda takımın ligdeki en skorer ismi olarak da öne çıktı.

EMEKTAR SABRİ DE LİSTEDE

Sarı-kırmızılı kulübün en tecrübeli ismi Sabri Sarıoğlu, bu sezon da takımda en çok sahada kalan oyuncular arasına adını yazdırmayı başardı.

Galatasaray'da 15. sezonunu bitiren ve sözleşmesi sona eren Sabri, ligde 28 maçta 2 bin 298 dakika süre aldı.

YENİLERDEN CİĞERCİ

Sezon başında kadroya dahil olan oyuncular arasında ise en çok sahada kalan futbolcu Tolga Ciğerci’di.

Almanya'nın Hertha Berlin ekibinden sezon başında transfer edilen Tolga Ciğerci, bu sezon 24 maçta bin 801 dakika sahada kaldı.

Yeni transferlerden Eren Derdiyok da 21 müsabakada bin 672 dakika mücadele etti.

SERDAR 5 MAÇTA KALDI

Bu sezon başında takıma katılan Serdar Aziz ve Luis Cavanda, sarı-kırmızılı takımın hayal kırıklıkları oldu.

Sakatlıklar nedeniyle sezonun büyük bölümünde formaya hasret kalan Serdar Aziz, sadece 5 lig maçında 356 dakika görev yaptı.

Cavanda ise üçü ilk 11'de olmak üzere sahaya çıktığı 7 maçta 363 dakika oynadı.

Devre arasında kulüpten ayrılan Hamit Altıntop 4 maçta görev alıp sadece 53 dakika süre aldı.

Cenk Gönen ve Eray İşcan ile yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonun son bölümünde takımla çalışan Koray Günter ise hiçbir lig maçında görevlendirilmedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum