Galatasaray'da sezon öncesi raporu

Geçen sezon şampiyonluğu 2 golle Beşiktaş'a kaptıran Galatasaray, bu sezon zafere ulaşabilir mi? Sarı-kırmızılıların son durumu nedir? Şampiyonluk yolunda artı ve eksikleri nelerdir? 

Galatasaray'da sezon öncesi raporu
13 Ağustos 2021 - 14:11
Fatih Terim ile kupa kazanılmayan 2 sene... Tecrübeli teknik adamın kariyerinde daha önce tanık olmadığı bir durum... Peki Galatasaray, bu sezon 23. şampiyonluğa ulaşabilir mi?

Galatasaray, geçen sezon Beşiktaş ile aynı puanda olmasına karşın gol averajıyla ikinci sırada kaldı ve şampiyonluğu rakibine kaptırdı. Ocak ayından sonra 8 maçlık galibiyet serisi yakalayan ve ligin favorisi haline gelen Galatasaray'a Mart ayı hiç ama hiç yaramamıştı.     6 maçta yalnızca 1 kez sahadan 3 puanla ayrılan Terim'in öğrenciler, son 6 mücadeleyi kazansa da Beşiktaş'ı yakalamayı başaramadı.

Peki bu sezon zafere ulaşabilirler mi? Ciddi bir değişimden geçen Galatasaray, sezona bilinmezliklerle başlıyor. Özellikle orta sahada ve hücumda nasıl bir yapı olacağı fazlasıyla merak ediliyor.

Önce başkan, sonra kadro değişti

Galatasaray'ın yarıştaki en büyük dezavantajlarından biri 'değişim' olacak. Başkanlık seçiminin geç yapılması sebebiyle Burak Elmas, ancak haziran ayında göreve başlayabildi. Yeni sezona hazırlanmak için yeterli bir süreye sahip olamayan yönetim, belki de sezon içerisinde tam anlamıyla programlarına ulaşabilecek.

Sarı-kırmızılıların kadrosunda da ciddi değişim yaşanıyor. Fatih Terim'in yıllardır işaret ettiği gibi FFP'nin sona ermesiyle birlikte Galatasaray'da gençleştirme operasyonu başladı. Ancak bu da kadronun tam anlamıyla ne zaman uyum sağlayacağı konusunda soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Hücum ve orta saha bölgeleri şekillenmedi

Galatasaray'da şu ana kadar çok sayıda transfer yapılmasına karşın orta saha ve hücumun nasıl kurgulanacağı belli değil. Özellikle Radamel Falcao ve Mbaye Diagne'nin takımda kalıp kalmayacağı belirsizliğini korurken Mostafa Mohamed'in de bonserivisi henüz alınmadı.

Ayrıca eski günlerinden çok uzak olan Feghouli ve geçtiğimiz sezonun ortasında takımdan ayrılan Belhanda sonrası ortaya çıkan 'kalite' eksikliğinin de hangi isimlerle ve transferlerle giderileceği yarışta belirleyici bir etken olacak.

Gençliğin avantajı da var

Gençlik ve değişimin zorlukları olduğu gibi avantajları da ön plana çıkabilir. Terim'in 1996-2000 arasında oynattığı futbol takdir toparken, kadronun gençliği, dinamikliği ve başarıya aç oluşu, birçok kupanın müjdecisi olmuştu. Elbette o dönemde 'winner' ve tecrübeli olan bazı oyuncuların etkisini de gözardı etmemek gerekiyor. O tarz isimlerin de transfer edilmesi halinde, 'gençlik' belki de Terim'in en büyük kozu olabilir.

Son 2 yıla rağmen Terim tecrübesi

Son 2 sezonda şampiyonluktan uzak kalınsa da Galatasaray, Fatih Terim ile birlikte 11 sene de 8 kez mutlu sona ulaştı. Şu an Süper Lig'de 'kazanma' konusunda şüphesiz en tecrübeli isim, Galatasaray'ın başında yer alıyor. Bunun önemi, Beşiktaş'ın şampiyon olmasına rağmen son haftalarda fazlasıyla ortaya çıktı ve Galatasaray geriden gelmesine karşın zafere çok yaklaştı.

En büyük gücü geri dönüyor

Tüm büyük kulüplerin olduğu gibi Galatasaray'ın en önemli güçlerinden biri taraftar... Pandemi sezonunda müthiş bir çıkış yakalamalarına karşın sonrasında taraftarsızlığın dezavantajını fazlasıyla yaşadıklarını unutmamak gerekir. Ayrıca sarı-kırmızılılar, geçen sene de Türk Telekom Stadyumu'nda 20 maçta 12 galibiyette kaldı. Şampiyon Beşiktaş'tan içerde 6 puan az toplayan Galatasaray'ın taraftarı yanında olsaydı nasıl bir sonuç çıkardı bilinmez ancak bundan daha kötüsü olmayacağı kesindi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum