Galatasaray'da şimdiden yaşayan efsane oldu

Rizespor karşısında talihsiz bir sakatlık yaşayan Fernando Muslera, bugün 34 yaşında! Türkiye'ye geldiği ilk günden bu yana rakip takım taraftarlarının da büyük saygı duyduğu Muslera, Galatasaray için zaten şimdiden efsaneler arasına girdi. 9 yılda yaşadığı kupa zaferleri, unutulmaz kurtarışları, saha içi tavrı... Peki Muslera nasıl bu kadar özel bir isim haline döndüştü?

Galatasaray'da şimdiden yaşayan efsane oldu
16 Haziran 2020 - 08:39 - Güncelleme: 16 Haziran 2020 - 10:52

FUTBOO | Kimilerine göre Galatasaray tarihinin en iyisi, kimileri için Süper Lig'e gelmiş geçmiş en iyi kaleci; Fernando Muslera!

Türkiye kariyeri ilk günden itibaren kusursuz şekilde devam eden Fernando Muslera, belki de kariyerinin en zor günlerinin tam ortasında… Çaykur Rizespor karşısında talihsiz bir sakatlık geçiren Muslera, bugün 34 yaşında! Peki tecrübeli Uruguaylı’yı özel kılan, adeta bizden biri haline dönüştüren şey ne?

9 yıldır damga vuruyor: 15 kupa

Süper Lig'de 2010'lara damgasını vuran isimlerin en başına şüphesiz Fernando Muslera'yı koyabiliriz. Lazio'dan 2011 yılında Türkiye'ye gelen Uruguaylı kaleci, Galatasaray müzesinde yer alan tam 15 kupada başrol oynadı.

Galatasaray'a o dönem Lorik Cana artı 6.75 milyon euro karşılığında transfer olan 34 yaşındaki kalecinin maliyeti uzun süre tartışıldı.’Bu kadar para eder mi?’, ‘Boyu kısa’, ‘Eli küçük’ gibi garip tartışmalara, eleştirilere Muslera yanıtı kazandırdığı maçlar ve kupalarla verdi.

'Eli küçük, boyu kısa' dendi ama...

Süper Lig kariyerindeki ilk maçını İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı oynayan ve yediği hatalı goller sonrasında eleştirilere maruz kalan Muslera için 'Eli küçük, boyu kısa' şeklinde değerlendirmeler yapılsa da zamanla herkesin yanıldığını kanıtladı.

Yaptığı kurtarışlarla, kazandırdığı kritik maçlar ve kupalarla Galatasaray taraftarının sevgilisi haline gelen Muslera, kişiliği, centilmenliği ve saha içindeki davranışlarıyla tüm takım taraftarlarının da saygı duyduğu bir isim haline geldi.

Galatasaray'da Hagi'nin rekorunu egale etti

2011 yılından bu yana sarı-kırmızılı formayı giyen Nando Muslera, Galatasaray taraftarı için şimdiden kulübün efsaneleri arasına girmeyi başardı. Bunu ne sadece sempatik tavırlarıyla ne de sadece kzandığı kupalarla yaptı. Elbette Galatasaray tarihine adını yazdırmayı için başarılara da ihtiyacı vardı. Uruguaylı 9 yılda bunu da fazlasıyla başardı. 2011'den bu yana Galatasaray kalesini koruyan Fernando Muslera 2011-12, 2012-13 ve 2014-15 sezonlarında lig şampiyonluğu yaşayan kadronun kalesindeydi. 2012, 2013, 2015 ve 2016 Süper Kupa finallerinde; 2013-14, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarında Türkiye Kupası kaldırılırken kaledeki isim Uruguaylı yıldız isimden başkası değildi... 2013 ve 2014 Süper Kupa, 2013-14 Türkiye Kupası ve 2015-16 Türkiye Kupası finallerinde gol yemeden maçları tamamlayan Muslera; toplamda 10 kupaya ulaştı. Muslera teker teker kupaları kaldırmakla kalmadı; yabancı oyuncular kategorisinde rekora çoktan koşmaya başladı. Toplamda kazandığı 10 kupayla Gheorghe Hagi'nin rekorunu egale etti.

Muslera, 6 Şubat 2017’de 3-2 kazanılan Antalyaspor maçıyla birlikte Galatasaray tarihinin "En çok forma giyen yabancı futbolcusu" oldu. Beşiktaş maçıyla birlikte Zoran Simoviç'in 188 maçlık rekorunu egale eden Nando, derbi öncesi efsane kalecinin elinden onur ödülü almıştı.

'Muslera'nın sözleşmesini uzatacağız''

Talihsiz bir sakatlık yaşayan Muslera'yı daha çok Galatasaray formasıyla izleyeceğiz. Bunun ilk sinyalini de Abdürrahim Albayrak verdi. Albayrak, Muslera'nın sözleşmesini uzatacaklarını dile getirirken 'Muslera'nın sözleşmesini iki yıl daha uzatacağız. Oynuyormuş gibi ödemeleri yapacağız. Başarılarını anlatmaya gerek yok. Sekiz yılda 14 kupa, kolay mı? O bizim evladımız, asla onu zor gününde yalnız bırakmayacağız' ifadelerini kullandı.

Galatasaray kariyeri;

Maç: 361

Yediği gol: 394

Gol yemediği maç: 121

YORUMLAR

  • 0 Yorum