Galatasaray'dan joker transferi

Devre arası transfer döneminde öncelikle yerli futbolcu kalitesini arttırmak isteyen Galatasaray'ın gündeminde Halil Akbunar var.

Galatasaray'dan joker transferi
12 Aralık 2022 - 10:21
Yabancı kontenjanı dolu olan Galatasaray, ara transfer döneminde Patrick Van Aanholt ve Haris Seferovic'le yollarını ayırmak istiyor. Bu planlama doğrultusunda ilk görüşme geçtiğimiz günlerde Hollandalı oyuncunun menajeri ile gerçekleşti. Ancak sarı-kırmızılı kulüp olumlu sonuç alamadı. Yönetim 1.5 yıl sözleşmesi kalan tecrübeli sol bekin sezon sonuna kadar geçerli tüm alacaklarını ödemeyi göze aldı. Yarım sezonluk maliyeti vergisiyle birlikte 1.5 milyon Euro olan deneyimli futbolcu, bu teklifi kesin bir dille geri çevirdi ve krizi büyüttü.

Bu sezon başında Göztepe'den Westerlo'ya transfer olan Halil Akbunar'ın Galatasaray tarafından takip edildiği öğrenildi. Yıldız futbolcuya başka takımlarında ilgisinin olduğu da ayrıca belirtildi. Şu an Antalya'da kampta bulunan Westerlo, Başakşehir ve Beşiktaş 'la hazırlık maçı yapmıştı. Sarı-Kırmızılılar, Halil'in durumunu yakından takip ediyor.

Sol bek pozisyonunda da oynayabiliyor

1 milyon euro bedel karşılığında Göztepe'den Westerlo'ya transfer olan Halil Akbunar, sezon başındaki sakatlığı nedeniyle ilk 5 maçı kaçırsa da bu sezon 13 resmi müsabakada forma giyerken 3 gol ve 3 asistle oynadı. Daha çok kanatlarda forma giyen Halil Akbunar'ın sol bek pozisyonunda da oynayabilmesi ayrıca Türk vatandaşı olması da Okan Buruk'un yabancı sınırlamasında elini güçlendirecek. Takımda joker görevini üstlenecek olan Halil, hem savunmada hem de hücumda kullanılabilecek. (Fanatik)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum