Galatasaray'dan pivot transferi

Önümüzdeki sezon Eurocup'ta mücadele edecek olan Galatasaray Odeabank, basketbol takımına takviye yapmaya devam ediyor. Sarı-Kırmızılılar son olarak Rakeem Christmas’ı transfer etti.

Galatasaray'dan pivot transferi
20 Ağustos 2017 - 12:46

Galatasaray Odeabank, basketbol takımını Birleşik Amerikalı pivot Rakeem Christmas'ı ile güçlendirdi.

Cimbom bu sezon da Eurocup, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası’nda mücadele edecek olan Galatasaray Odeabank takımını güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Cimbom Birleşik Amerikalı pivot Rakeem Christmas ile 1 senelik mukavele imzaladı.

Birleşik Amerikalı pivot yeni sezonda Galatasaray Odeabank formasını terletecek.

Rakeem Christmas kimdir?

1 Aralık 1991 New Jersey doğumlu, liseyi iki farklı okulda geçiren oyuncu NCAA kariyerine geçmeden önce ülkesinde 2011 sınıfının en iyi 25 yeteneğinden biri olarak gösterilirken kolej vakti geldiğinde Amerika’nın önemli basketbol okullarından biri olan Syracuse Üniversitesi’ne katılacağıni bildirdi.

NBA kariyeri

2011-12 sezonunda ilk kez NCAA’de sahaya çıkan Christmas burada dört yıl geçirdiği Syracuse’da her yıl istatistiklerini yukarıya çıkartırken son yılında zirve yaptı. 31 maçta 17.5 sayı, 9.1 ribaund, 1.5 asist ve 2.5 blok ortalamaları tutturan Christmas bu performansıyla 2015 NBA Draft’larında kendine yer bulma ihtimalini de güçlendiriyordu.

Minnesota ikinci tur ve altıncı sırada draft edilen Rakeem Christmas, NBA kariyerine gecikmeli başladı. Daha sonra Timberwolves tarafından hakları Cleveland Cavaliers’a takaslanan oyuncu Cavaliers ile 2015 NBA Yaz Ligi’nde 8 sayı ve 4.5 ribaund ortalamaları tutturdu.

Rakeem Christmas ilk Avrupa deneyimi

Christmas'ın 2015-2016 sezonu başında hakları el değiştirdi yeni adresi Indiana Pacers olurken oyuncu kariyerinde Pacers ile ilk profesyonel sözleşme imzalayan uzun sezonun büyük bölümünü NBA Gelişim Ligi’nde geçirdi. Geride kalan sezon ise Indiana Pacers ile daha fazla sahaya çıkma şansı bulan Rakeem Christmas 29 müsabakada forma giydi ve bu maçlarda ortalama 7.6 dakika sahada kaldı. Christmas sezonu 2.0 sayı ve 1.9 ribaund ile tamamladı

Rakeem Christmas kariyerinde Avrupa’da ilk kez basketbol oynayacak. Oyuncu güçlü fiziği, atletizmi ve ribaund sezgileriyle ön plana çıkan bir oyuncu olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum