Galatasaray'dan tarihi bir zafer!

Galatasaray Avrupa'da tarihi bir zafere daha imza atmayı başardı. Temsilcimiz Galatasaray Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. hafta maçında deplasmanda Manchester United'ı 3-2 mağlup etti.

Galatasaray'dan tarihi bir zafer!
04 Ekim 2023 - 00:26
Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. hafta maçında Old Trafford'da İngiliz devi Manchester United ile karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan maçta Galatasaray iki kez geriye düşmesine rağmen Manchester United'ı 3-2 mağlup ederek tarihibir zafere imza attı.

Wilfried Zaha sahneye çıktı

Karşılaşmaya Galatasaray daha iyi başlamasına rağmen ilk golü ev sahibi ekip buldu. Manchester United 17. dakikada Hojlund'un golüyle 1-0 öne geçti. Mücadelenin 23. dakikasında Wilfried Zaha uzun gönderilen topta Dalot ile mücadelesini kazandı ve ceza sahası içinde yaptığı vuruşta topu ağlara göndermeyi başardı. İlk yarı bu golle 1-1 sona erdi.

Önce geri düştü, sonra penaltı

İkinci yarıya ev sahibi ekip daha baskılı başladı. Galatasaray oyuna dengeyi getirdiği anlarda, Hojlund'un golüne engel olamadı ve ev sahibi ekip 67. dakikada bir kez daha öne geçti.

Icardi önce kaçırdı, sonra attı

Galatasaray bu gole çabuk yanıt verdi ve 71. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun şık golüyle temsilcimiz skoru 2-2'ye getirdi. Mücadelenin 78. dakikasında Casemiro'nun Mertens'e yaptığı müdahale sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Casemiro pozisyonda ikinci sarıdan kırmızı kart görürken, Icardi penaltıyı değerlendiremedi.

Kaçan penaltıdan 3 dakika sonra Icardi savunma arkasına atılan topta Onana ile karşı karşıya geldi. Yıldız oyuncu soğukkanlılığını korudu ve yaptığı şık vuruşta topu ağlara göndererek Galatasaray'ı 3-2 öne geçirdi.

Galatasaray puanını 4 yaptı

Kalan sürede başka gol olmayınca Galatasaray, Old Trafford'da Manchester United'ı 3-2 mağlup etmeyi başardı. Temsilcimiz bu galibiyetle puanını 4 yaparken, Manchester United puansız son sırada yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum