Galatasaray Demba Ba'ya teklif götürdü

Şampiyonluk yarışında lider Başakşehir'in gerisinde 8 puan kalan Galatasaray, Beşiktaş’ın eski forveti Demba Ba transferi için Çin Süper Lig kulübü Shanghai Shenhua temasa geçti.

Galatasaray Demba Ba'ya teklif götürdü
19 Aralık 2018 - 16:14

Şampiyonlar Ligi'nden elenen, UEFA Avrupa Ligi'nde de Benfica'yla eşleşen Galatasaray kadrosunu güçlendirme adımları içinde ilk transferini yapmaya yakın. Ocak ayında bir stoper ve iki de forvet takviyesi yapmayı planlayan sarı-kırmızılı ekibin ilk hedefi Senegalli Demba Ba.

Galatasaray, daha öncesi yıllarda Süper Lig'de Beşiktaş ve Göztepe'de forma giyen Senegalli golcüyü sezon sonuna kadar Çin ekibi Shanghai Shenhua'dan bedelsiz kiralamak istiyor. 33 yaşındaki tecrübeli golcüye de Mayıs ayınının sonuna kadar yapılacak sözleşme karşılığı 1.3 milyon euro önerilecek.

Galatasaray, kiralama ücreti vermeyeceği için UEFA'nın Finansal Fair Play yaptırımlarına da takılmayacağı ifade edildi. Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Mustafa Cengiz ve ekibinin, hem Demba Ba hem de kulübü ile anlaşmaya yakın olduğu gelen bilgiler arasında.

Beşiktaş formasıyla 46 resmi karşılaşmaya çıkan Demba Ba 28 gol ve 7 asistlik performans sergilemişti. Geçen sezonun ikinci yarısında Göztepe adına oynayan Senegalli golcü 13 maçta görev alırken, 7 gol ve 1 asistlik performans göstermişti.

Sezon sonunda bonservisinin sahibi olan Shanghai Shenhua'ya dönen Demba Ba, Çin Süper Ligi'nde ise 17 maçta 5 gol ve iki asistle oynadı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum