Galatasaray fire verdi

Süper Lig’in dördüncü hafta maçında Galatasaray, zorlu Antalyaspor deplasmanında öne geçmesine rağmen kazanamadı.

Galatasaray fire verdi
10 Eylül 2017 - 22:00 - Güncelleme: 10 Eylül 2017 - 23:20

Ligin ilk üç haftasında puan kaybetmeyen Galatasaray, Gomis’le öne geçtiği maçta Eto’o’nun golüne engel olamadı ve 1-1’lik beraberliğe razı oldu.

Lige üçte üçle fırtına gibi başlayan Galatasaray, 4.hafta maçında Antalyaspor’a konuk oldu. Teknik direktör Igor Tudor ilk üç haftadaki kazanan 11’i bozmazken, yeni transferler Jason Denayer ve Spohiane Feghouli maça yedek kulübesinde başladı. Hafta içinde Eto’o ve Nasri sorunlarıyla boğuşan ev sahibi Antalyaspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay; Nasri’yi sakatlığı nedeniyle kadroya almazken, Eto’o’ya ilk 11’de şans verdi. Akdeniz ekibinde yeni transfer John Djourou da maça ilk 11’de başladı. Opet Stadyumu’nda maça ilgi büyük olurken, tribünlerinin büyük kısmının dolu olduğu gözlendi.

90 dakikaya Halis Özkahya’nın düdüğü ile konuk ekip Galatasaray başladı.

Maç dengeli başladı

Sahaya ilk 3 haftadaki 11’i ve anlayışı bozmadan çıkan Galatasaray, kendisini çok iyi çalışmış Antalyaspor karşısında ilk dakikalarda zorlandı. Son derece hırslı bi biçimde maça başlayan Samuel Eto’o, ilk 5 dakikalık bölümde Galatasaray savunmasına zor anlar yaşattı. Ev sahibinin ilk 10 dakikalık presini bir süre sonra kırmayı başaran Cimbom, oyuna da beklendiği gibi hakim olmaya başladı. İlk 3 haftadaki gibi takım boyunu düşürerek kompakt oynamaya çalışan Galatasaray, kanatta 2’ye 1’leri etkili yapan rakibini savunmaya çalışırken ilk 15 dakika itibariyle zorlandı. Sarı-Kırmızılı ekip hücum etmek içinse iki bekini ve Bafetimbi Gomis’in hava hakimiyetini devreye sokmaya çalıştı.

Gomis yine sahnede

20.dakikadan itibaren yavaşlayan oyunda karşılıklı etkili hücumlar yapıldı. Önce sağ kanattan gelişen atakta Antalyaspor tehlikeli pozisyonda Muslera’ya takılırken, Galatasaray arka arkaya iki kez yaklaşık 25 metreden şut imkanı buldu. Rakibi topu defanstan çıkarırken üçüncü bölge baskısını 30.dakikadan itibaren arttırdı. Baskıyla beraber rakibine hatalar yaptırmaya başlayan konuk takım, 34.dakikada öne geçti. Belhanda’nın şık pasında sağdan kaçan Garry Rodriguez ortaladı, Bafetimbi Gomis şık bir dokunuşla takımını öne geçirdi. Gomis, ligin ilk dört haftası itibariyle 5.golünü kaydetti.

Devre zor bitti

Golden sonra birkaç dakikalığına rakip yarı sahada kalmaya devam eden ve ikinci gol için bastıran Galatasaray, aradığını bulamadı. İki bekini hücumda kullanmaya çalışan Cimbom, zaman zaman etkili organizasyonlarla rakip kalede istediği fırsatları yakalayamadı. İki iç kanadı Tolga ve Garry ile ön alan baskısını iyi yapan Sarı-Kırmızılı ekip devrenin son dakikalarında üstünlüğü rakibine verdi. +2 duraklama dakikasında önce sağdan sona soldan ortalarla etkili fırsatlar yakalayan Antalya, bu fırsatları gole çeviremedi.

Cimbom düştü

Maçın ikinci devresine ise daha iyi başlayan taraf ev sahibi Antalyaspor oldu. Santradan itibaren 4-5-1’e dönen rakibine top göstermemeye başlayan Antalyaspor, genellikle kanatlardan orta yaparak rakip kalede etkili olmaya çalıştı. İlk devrenin önemli bir kısmında yüksek dinamizmini koruyarak ön alan baskısını sürdüren Cimbom, ikinci devrede bunu koruyamadı. 65.dakikadan itibaren orta sahaların etkinliği düştüğü maçta Igor Tudor, gol bulamayan rakibine karşı oyuna Selçuk İnan’ı aldı. Tolga-Selçuk-Fernando üçlüsüyle oyunu daraltan Cimbom, rakibini set oyununa iterek devre başından itibaren kazanılan momentuma son verdi.

Eto’o attı

Oyun 75.dakikasından itibaren kontrol tamaman Antalyaspor’a geçti. İkinci ve üçüncü bölgede topu rahatça gezdirmeye başlayan ev sahibi, fazlasıyla yan top fırsatı bulmaya başladı. 10 dakikalık bölümde onlarca kez etkili orta yaptı. 82.dakikada Charles’ın ortasında kale alanında bomboş kalan tartışmalı isim Samuel Eto’o, topu ağlara göndererek maça dengeyi getirdi. Golden sonra refleks olarak geriye çekilen Antalyaspor, Galatasaray’ı durdurmakta zorlanmadı. Son dakikaların büyük heyecana sahne olduğu maçta başka gol olmadı ve takımlar sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum