Galatasaray'ın istediği Shon Weissman kimdir?

Galatasaray'ın Wolfsberger forması giyen İsrailli santrafor Shon Weissman'ın transferinde sona yaklaştığı iddia edildi. Biz de Weissman'ı biraz daha yakından tanıyalım...

Galatasaray'ın istediği Shon Weissman kimdir?
31 Temmuz 2020 - 00:14 - Güncelleme: 31 Temmuz 2020 - 23:41

Geçtiğimiz sezon gol yollarında sıkıntı yaşayan Galatasaray, yeni sezon öncesi kadrosuna bir forvet takviyesi yapabilir. Avusturya basınının haberine göre Galatasaray, Wolfsberger'in 24 yaşındaki İsrailli golcüsü Shon Weissman ile anlaşma noktasında olduğunu belirtti. 

Shon Weissman'ı yakından tanıyalım, kimdir, ne değildir bir bakalım... Öncelikle Weissman, Avusturya Ligi'ni gol kralı olarak kapattı. Attığı 30 golle en yakın takipçisi Salzburglu forvet Patson Daka'nın 6 gol önünde yer aldı. Kendisinden 6 gol daha az atan Daka'nın ismi ise şimdiden Avrupa'nın büyük takımları ile anılmaya başlandı. Hatta kendisine Salzburg'un yeni Haaland'ı deniliyor.

Avusturya deyip geçmemek lazım!

Avusturya Ligi deyip geçmemek gerek. Buradaki gol kralları hep iyi yerlere gitti. Bir önceki senenin kralı Munas Dabbur, 17 milyon euroya Sevilla'ya gitti. Avusturya ekibi Salzburg'da kendini gösteren Erling Haaland'ı zaten anlatmaya gerek yok. 

Piyasa değerini bir sezonda ikiye katladı

Weissman'ın piyasa değeri ise bu sezonki performansının ardından 2 kattan fazla değerlendi ve 6 milyon euro oldu. Ancak sözleşmesinin bitmesine bir yıl kaldı ve Wolfsberger, kendisini bedavaya kaptırmak istemeyecektir. Sözleşme uzatmaları zor, para kazanmaları için bu sene son şansları.

Tek sezonluk forvet

Shon Weissman'ın aslında İsrail'de öyle aman aman bir performansı yoktu. Maccabi Haifa'da 38 maçta 9 gol, Ironi Kiryat Shmona'da ise 29 maçta 3 gol attı. İsrail Milli Takımı'nda ise sadece 4 kez oynayabildi. Tek iyi sezonunu geçen sene yaşadı. Ama ne sezon! Toplam çıktığı 40 maçta 37 gol ve 8 asist..

Şüphesiz ki tek sezonluk futbolcuları transfer etmek her zaman bir risk taşıyor. Şu ana kadar da sadece Wolfsberger'de başarılı oldu. Ancak yaşının daha 24 olduğunu düşünürsek uygun bir bonservis ücretiyle transfer edilmesi iyi bir risk olarak görülebilir...


YORUMLAR

  • 0 Yorum