Galatasaray'ın transferde neye ihtiyacı var?

Sezonun bitmesinin ardından transfer çalışmalarına hız verecek Galatasaray'da hangi bölgeye takviyeler yapılacak? Sarı-kırmızılı takımın transferde neye ihtiyacı var?

Galatasaray'ın transferde neye ihtiyacı var?
30 Temmuz 2020 - 13:25 - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 - 14:28
FUTBOO | Pandeminin ardından büyük bir düşüş yaşayan ve sezonu istediği sırada tamamlayamayan Galatasaray, artık gelecek sezon planlarını yapmaya başladı. Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray için bu dönemin oldukça hareketli geçmesi bekleniyor.

Fatih Terim, sezonun son maçının ardından taraftara kendilerine güvenmelerini ve gelecek yıl iyi bir kadro seyredeceklerini söylemişti. Peki Fatih Terim'in bu açıklamasının altında neler yatıyor? Galatasaray hangi bölgelere transfer yapmayı hedefliyor?

Ekonomik sıkıntılar yaşansa da Galatasaray'ın transferde oldukça hareketli günler geçireceği açık... Muslera'nın sakatlığının ardından kaleci, Falcao'ya alternatif olması için bir santrafor ve orta sahadaki eksikler düşünülünce, sarı-kırmızılı takımın birçok bölgeye transfer yapacağını söyleyebiliriz.

Muslera'nın sakatlığı planı değiştirdi

Fernando Muslera'nın Rizespor maçında yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından sarı-kırmızılı takım için hiç hesapta olmayan bir durum oluştu. Muslera, sene sonunda dönecek olsa bile Galatasaray bu yaklaşık 6 aylık süre için güvenilir bir ismi kadrosuna katmak istiyor. Yabancı sınırının ertelenmesi nedeniyle bonservisi elinde olan Beto, Başakşehir forması giyen Volkan Babacan bu bölge için alternatif isimler arasında yer alıyor.

Alternatif bir Türk stoper

Galatasaray'ın geçen sezon en çok sorun yaşadığı durumlardan biri de, rotasyonda kullanacağı oyuncuların eksikliği oldu. Fatih Terim, Marcao ve Luyindama'ya güvense de onların yokluğunda o bölge için iyi bir alternatif transfer edilmesini istiyor. Kaan Ayhan ismi gündemde olsa da bu bölge için sarı-kırmızılı takımdan sürpriz bir hamle de gelebilir.

Orta sahada giden / gidecek sayısı çok

Galatasaray'ı transferde en çok zorlayacak bölge kuşkusuz orta saha olacak. Selçuk İnan futbolu bıraktı, Lemina ve Seri'nin kiralık sözleşmeleri sona erdi. Belhanda'nın ayrılma ihtimali var. Eğer Seri ve Lemina'nın kiralık sözleşmeleri uzatılmazsa, Galatasaray'ın bu bölgeye en az 3 ya da 4 transfer yapması bekleniyor. Sivasspor'dan ayrılan Emre Kılınç'ın bu bölge için ilk transfer olacağına kesin gözüyle bakılıyor ancak Galatasaray'ın ona rağmen birkaç transfer daha ihtiyacı olacak.

Terim'in olmazsa olmazı, kanatlar

Henry Onyekuru'nun ayrılmasının ardından Galatasaray mutlaka bir kanat transferi yapmak istiyor. Fatih Terim'in oyun planında kanatlar büyük önem taşıdığı için, sarı-kırmızılı takımın bu bölgeye iyi isimler getirmesi beklenebilir. Tecrübeli oyuncu Arda Turan ismi hala gündemde ve transferin gerçekleşme ihtimali oldukça yüksek. Ancak Arda Turan'ın dışında da bu bölgeye transfer yapılması bekleniyor.

Falcao kalsa bile...

Falcao geçen sezon oynadığı sürede tatmin etti ancak sakatlıkları nedeniyle beklenenden çok daha az maçta forma giydi. Inter Miami'ye transfer söylentileri de devam ediyor. Ancak Kolombiyalı takımda kalsa da bile, sakatlık problemi her zaman bir soru işareti olacak. Fatih Terim de elinde iyi bir alternatifin olmasını istiyor. Bu nedenle Galatasaray'ın en az 1 santrafor almasına kesin gözüyle bakılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum