Galatasaray kalesine duvar ördü

Bu sezon ligde kalesinde en az gol gören takım olan Galatasaray, 26 maçın 14'ünde ise kalesini gole kapatarak önemli bir başarıya imza attı.

Galatasaray kalesine duvar ördü
21 Şubat 2024 - 07:19

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de 26 hafta sonunda topladığı 69 puanla zirvedeki yerini korurken, sarı-kırmızılı takım savunmasıyla da dikkat çekici bir performansa imza atıyor. Bu sezon ligde kalesinde en az gol gören takım olan Galatasaray, 26 maçın 14'ünde ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Tecrübeli kaleci Fernando Muslera ve önündeki savunma anlayışı, Galatasaray’ın bu başarısında kilit rol oynadı.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’de gol yemediği bu 14 maçın 12’sinde ise sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı. Okan Buruk önderliğindeki sari-kırmızılılar Kayserispor ve Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı maçlarda ise sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı.

Mehmet Demirkol: ‘Muslera heykeli dikilecek oyuncu’

Özellikle kaleci Fernando Muslera da bu başarıda gösterdiği performansla büyük pay sahibi olurken, sarı-kırmızılı takımın tecrübeli isimle yeni sözleşme imzalaması bekleniyor.

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol da geçtiğimiz günlerde Fernando Muslera hakkında konuşmuş ve ‘Muslera ile vedalaşılamaz. Muslera hakikaten heykeli dikilecek adam. Muslera’nın yerini doldurabilecek bir oyuncu yok şu an. Belki daha iyi kaleci vardır ama Muslera’nın Galatasaray üzerinde kapladığı yeri doldurabilecek bir oyuncu yok’ ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray'ın bu sezon gol yemediği maçlar;

Kayserispor: 0-0 (D)
Trabzonspor: 2-0
Gaziantep FK: 3-0 (D)
İstanbulspor: 1-0 (D)
Antalyaspor: 2-0 (D)
Ç. Rizespor: 1-0 (D)
Alanyaspor: 4-0
Pendikspor: 2-0 (D)
F. Karagümrük: 1-0
Fenerbahçe: 0-0 (D)
Konyaspor: 3-0
Samsunspor: 2-0 (D)
Başakşehir: 2-0
Ankaragücü: 3-0 (D)
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum